Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

17 de juny – Dia Mundial de Lluita Contra la Desertització i la Sequera

17 Juny 2017 - 18 Juny 2017

Aquest dia va ser designat per l’ONU, amb una resolució aprovada el 1994, per a donar a conéixer aquest greu problema i la posada en marxa de la Convenció de les Nacions Unides de Lluita contra la Desertificació (CNULD).

A Espanya, com en grans regions del món, aquest és un greu problema. En la solució, tenen una especial importància tasques com ara la conservació de les nostres zones humides, els treballs de recuperació de la coberta vegetal i el control hidrològic forestal. Les activitats dissenyades han de ressaltar aquests aspectes en relació amb el paratge, assenyalant els problemes d’erosió i els seus orígens en relació amb pràctiques o usos indeguts, i les solucions que s’articulen des de la gestió del paratge.

Activitats al PNM del Clot de Galvany:

Dies 17 i 18 de juny

10.00 – 12.00 h. Visita guiada temàtica: “Sequera i inundació, el Clot resistint a la desertització”. Mitjançant l’observació del paisatge, les tolles, la vegetació i la fauna existents, els participants en la visita descobriran, de la mà dels monitors, com s’adapta la vida en el paratge a les particularitats del nostre clima semiàrid i a l’alternança contínua de períodes de sequera i inundació, i com, d’aquesta manera, llocs com el Clot es resisteixen a l’avanç de la desertització en la nostra regió.

16.00 – 17.30 h. Contacontes i taller infantil: “El viatge al·lucinant de la gota errant”. D’una manera amena i divertida, per mitjà d’una breu narració, es donarà a conéixer el cicle de l’aigua als més menuts (6-10 anys) i la problemàtica ambiental al voltant de l’ús i l’abús d’aquest recurs essencial per a la vida al planeta, per a després realitzar diverses activitats sobre el que aprenen.

És necessària la inscripció gratuïta telefonant al núm. 966658028 de dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 h.

Organizers

Regidoria de Medi Ambient
Regidoria de Medi Ambient

Venue

Clot de Galvany
Clot de Galvany
elche, alicante 03195 España
+ Zoom Map
Phone:
966658028
Website:
http://www.clotdegalvany.es/