Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Quart cap de setmana de setembre Patrimoni Històric Cultural del Clot de Galvany

23 Setembre 2017 - 24 Setembre 2017

Un dels aspectes més coneguts del PNM del Clot de Galvany és la seua importància com a centre de biodiversitat; biodiversitat justificada per l’existència d’un ric mosaic de paisatges, cada un dels quals té una flora i fauna característiques. No obstant això, aquests diferents paisatges han experimentat, al llarg de la història, diverses transformacions producte de la interacció amb la presència i l’activitat humanes al llarg de milers d’anys, activitat que ha deixat la seua empremta al paratge de diverses formes, com és l’existència de construccions o restes d’aquestes que conformen un ric i variat patrimoni cultural, la salvaguarda i valoració del qual constitueix un dels objectius de la gestió del Clot.

Per a destacar la importància d’aquest altre tipus de patrimoni, hem dissenyat una sèrie de visites temàtiques que donem a conéixer de forma específica durant aquest cap de setmana.

Activitats al PNM del Clot de Galvany:

Dies 23 i 24 de setembre

10.00 – 13.00 h. Visita guiada temàtica: “Patrimoni històric i cultural del Clot”. Acompanya’ns a descobrir les restes arqueològiques de l’habitatge on vivien ibers i romans fa dos mil anys al Clot, restes històriques de torres sentinella, ermites i basses per a treballar espart dels segles XVI a XVIII, els intents de dessecació del Clot a partir del XVIII fins al s. XX, com es va cultivar la terra i es va regar en segles passats i com utilitzem l’aigua en ple s. XXI, curiositats sobre l’ús del patrimoni natural del paratge al llarg de la història, i trinxeres i casamates de la nostra Guerra Civil. Per a la visita als búnquers és convenient portar llanternes, i per a accedir al búnquer de la tolla central és possible que calga usar botes d’aigua.

És necessària la inscripció gratuïta telefonant al núm. 966658028 de dilluns a divendres de 8.30 a 14.00 h.

 

Details

Start:
23 Setembre 2017
End:
24 Setembre 2017
Event Categories:
, , ,
Event Tags:
, , , , , , , , , ,
Website:
www.clotdegalvany.es

Organizers

Regidoria de Medi Ambient
Regidoria de Medi Ambient

Venue

Clot de Galvany
Clot de Galvany
elche, alicante 03195 España
+ Zoom Map
Phone:
966658028
Website:
http://www.clotdegalvany.es/