Ocells urbans

En el nucli urbà d’Elx coexisteixen una gran varietat d’ocells, les quals són desconegudes per la majoria dels habitants. És per això que, des de la regidoria de Medi Ambient, hem llançat aquesta campanya d’educació ambiental dedicada als ocells que resideixen o poden ser vistes a la ciutat amb la intenció de complir els següents objectius:

  • Promoure que la ciutadania conega, aprecie i respecte la fauna i flora que els envolta.
  • Ensenyar a les persones com actuar en el cas de trobar alguna d’aquestes espècies ferides.
  • Convidar als veïns a participar aportant informació sobre aquestes espècies a través de la web de SEO o bé a través de la seua app ebird.

Per a complir aquests objectius, la campanya posa a disposició pública sis tríptics (disponibles en digital i en físic) de sis espècies diferents que ofereixen tota la informació que puga resultar d’interés: identificació de l’ocell, hàbitat, alimentació, amenaces, estat de protecció i un protocol d’actuació en cas de trobar a un animal desorientat, ferit o malalt.

Aquesta campanya està inclosa en la memòria de biodiversitat del municipi i és part del pla Elx Capital Verda Europea 2030.

Oroneta vulgar Veure enllaç
És una au migradora gràcil i molt aerodinàmica. El seu plomatge és de color negre amb reflexos blaus, blanc en la part ventral i vermellós marró en el seu rostre.


Oroneta Cuablanca Veure enllaç
Aquesta au sol observar-se en vol i agrupada. És d'aspecte compacte, negre blavenc brillant pel dors i blanc en la part ventral.


Xoriguer comú Veure enllaç
Rapinyaire diürna que pertany a la família dels falcons, amb una grandària de referència entre un colom i un ànec.


Òliba Veure enllaç
És una rapinyaire nocturna d’aspecte esvelt que posseeix un plomatge de tons lleonats, daurats en el rostre i blanquinosos en la part ventral.


Mussol comú Veure enllaç
És una xicoteta rapinyaire nocturna que pot ser vista durant el dia. Té un color marró grisenc amb taques blanques i presenta un cap redó característic.


Falciot negre Veure enllaç
És una au estival a Espanya. El seu plomatge té un color negrenc uniforme, excepte una porció blanca sota el bec, tenen potes molt curtes amb garres fortes.