L’Ajuntament inicia una campanya per captar habitatges en lloguer per oferir-los a famílies sense recursos

L’Ajuntament inicia una campanya per captar habitatges en lloguer per oferir-los a famílies sense recursos

La idea de “Silenci Incòmode” és captar habitatges de ciutadans particulars per poder gestionar el seu lloguer a través de la borsa solidària de l’Oficina Municipal de l’Habitatge

Als propietaris que posen els seus habitatges en la borsa municipal se’ls oferirà serveis i garanties de forma gratuïta

La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, i la de Comunicació, Esther Díez, han presentat la campanya “Silenci Incòmode” amb la qual l’Ajuntament pretén captar habitatges buits per oferir-los en lloguer a famílies amb escassos recursos.

“Amb aquesta campanya fem una crida a totes les persones i institucions de la nostra ciutat que puguen estar interessades a formar part d’aquest programa”, ha assenyalat Teresa Maciá qui ha explicat que “la idea és captar habitatges de ciutadans particulars per poder gestionar el seu lloguer a través de la borsa solidària de l’Oficina Municipal de l’Habitatge”.

Tal com ha afegit la regidora “pretenem que si el ciutadà té un habitatge deshabitat, puga llogar-lo a persones per un preu adaptat als seus ingressos, amb la mediació de l’Ajuntament, a través del Servei de l’Oficina Municipal de l’Habitatge”.

Segons la regidora, als propietaris que posen els seus habitatges en la borsa municipal se’ls oferiran els següents serveis i garanties de forma gratuïta: Mediació entre propietari i inquilí, realització de contracte de lloguer i seguiment d’aquest i assegurances gratuïtes durant el primer any de lloguer (de Defensa Jurídica i d’Impagament, aquest últim segons ingressos econòmics de l’inquilí i subjecte a l’aprovació de la companyia asseguradora).

(Aquelles persones que estiguen interessades a utilitzar els serveis de l’OMVS poden dirigir-se a l’OMVS. C/Ànimes, núm. 1 -1°. ELX. Telèfon: 96-665-82-48. E-mail a: viviendasocial@ayto-elche.es)

Per la seua banda, Esther Díez ha indicat que “una de les principals reticències al fet que la gent llogue els seus pisos amb caràcter social són la por i els prejudicis estigmes socials. La por al fet que els hi deterioren, deixen de pagar la quota o els tornen a llogar; i els prejudicis, en pensar que per ser persones necessitades això implique necessàriament que no siguen honrades o acurades amb la propietat. L’objectiu comunicacional d’aquesta campanya és desmuntar tots aquests falsos mites: una persona necessitada no té per què ser un inquilí conflictiu”.

Segons Díez, la millor manera de demostrar-ho és donant a conéixer tres històries de persones que necessiten un habitatge; tres històries diferents, de perfils diferents. Es tracta d’acostar el problema a la gent, connectar emocionalment amb la població, amb les persones que tenen habitatges buits. “Volem convertir la por en confiança i el desafecte en afecte”, ha assenyalat.

Les famílies que es presenten tenen perfils diferents que representen a molts més:

Tamara i José: joves amb fills, que es veuen privats de fer vida en família, cadascun ha hagut d’anar-se a viure a casa dels seus pares.

Javier: Un de tants obrers que ho va apostar tot per pujar al boom de la rajola, va deixar el seu treball de tota la vida per ficar-se en la construcció, i després de l’esclat de la bambolla ho va perdre tot, fins acabar en un apartament de Càrites amb els seus fills. Exemple paradigmàtic: el servei d’habitatge de l’Ajuntament li ha trobat una solució.

Érika: Una de tantes famílies immigrants que va venir a Espanya a la busca d’una vida millor i complir els seus somnis, i que va ser enganyada pels bancs.

(Dilluns que ve 5 de febrer a les 19.45 hores en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx es realitzarà la presentació de la campanya).

 

Ajuntament d'Elx
Privacy Overview

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.