El ple aprova per unanimitat una moció de la Regidora d’Educació per a reajustar les anualitats d’aquest programa que contempla inversions per valor de 32 milions d’euros.
La majoria de les obres en els col·legis del municipi previstes en el Pla Edificant es començaran a executar l’any vinent després de l’aprovació per unanimitat en la sessió plenària d’octubre d’una moció de la regidora d’Educació, Patrícia Macià, en la qual plantejava un reajustament de les anualitats d’aquest programa la inversió global del qual en noves infraestructures educatives i millores de les existents ascendeix a uns 32 milions d’euros.
La regidora d’Educació ha explicat en el ple que les competències del Pla, impulsat per la Generalitat, es van assumir el mes de juny per la qual cosa “ara com ara resulta impossible tindre obra executada i factura pagada”.
“El que estem fent, i sempre hem dit, és licitar alguns projectes i, de fet, en uns dies es portaran alguns d’aquests al departament de Contractació perquè s’inicie l’expedient de licitació, com són els casos dels Garrofers, la Gàl·lia, la Vallverda, Palmerar, Jaume Balmes, López Orozco i Montserrat Roig, que tenen consignat tot el pressupost per al 2019. La Baia el té per al 2019-2020 i el Verge de la Llum i el 37, per a 2019, 2020 i 2021”, ha assenyalat la regidora.
D’altra banda, la sessió plenària va aprovar per unanimitat un expedient sobre reconeixement de bonificació de l’IBI del centre concertat Lluís Vives i va rebutjar un expedient de modificació del pressupost de 2018 per crèdits extraordinaris i baixes per anul·lació amb els vots del PP, Ciutadans i Il·licitans per Elx que afectarà el pagament de les ajudes de l’IBI i dificultarà que unes 6.000 famílies puguen tindre en els seus comptes al desembre l’ajuda de 150 euros. L’oposició ha argumentat que en la partida destinada a l’IBI anaven altres modificacions.
Mocions
Pel que respecta a les mocions presentades pels diferents partits polítics, han tirat endavant per unanimitat quatre de les huit defensades en el ple. Una ha sigut la del PSOE, en la qual es planteja instar el Govern d’Espanya per a la modificació de l’article 7 de la llei 35/2006 de l’IRPF i de l’Impost de societats amb la finalitat de considerar rendes exemptes les prestacions econòmiques percebudes d’institucions públiques amb motiu de la compra o rehabilitació d’habitatge realitzat per propietaris mancats de recursos, que afecta els amos dels nous habitatges del barri de Sant Antoni.
Una de les altres mocions que ha obtingut el suport unànime del ple ha sigut presentada per Il·licitans per Elx per a instar la Conselleria de Sanitat perquè dispose de vehicles dotats de sirenes i llums d’emergències en els dos punts d’atenció sanitària de la ciutat i perquè facilite a l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Elx i Crevillent una seu.
Una proposta de Ciutadans per a demanar a la federació espanyola de famílies nombroses la certificació per a l’obtenció de segell de turisme familiar també va tirar endavant per unanimitat.
D’una altra part, van rebre l’aprovació del ple una moció del PP que plantejava garantir la llibertat d’elecció educativa de les famílies; una de Compromís per a declarar Elx espai lliure de feixisme, racisme i xenofòbia; i una altra de Ciutadans que proposava instar la Conselleria d’Educació perquè instal·le aire condicionat als col·legis.
La sessió plenària va rebutjar una moció del PP que proposava modificar la Llei orgànica de Règim Electoral General perquè la llista més votada governe als ajuntaments.
A través d’una moció in voce, el regidor del PP Pablo Ruz va sol·licitar la dimissió del conseller d’Educació i de la regidora de l’àrea però va ser rebutjada. I en l’apartat de precs i preguntes, diversos regidors de l’oposició van formular diverses qüestions sobre la situació de col·legis, centres socials o obres en algunes partides.