Carlos González exposa en un fòrum organitzat pel portal iambiente a Benidorm l’estratègia d’inversions fins a 2023, que suposarà la injecció de 30 milions d’euros en una trentena de projectes
La trobada també ha comptat amb la participació dels alcaldes d’Alacant, Benidorm, Oriola i l’Alfàs del Pi
“L’estratègia DUSI és una oportunitat per a modernitzar la nostra ciutat, especialment els barris que tenen més desequilibris i vulnerabilitats. Elx persegueix com a objectiu modernitzar-se, corregir els desequilibris que s’han generat al llarg del procés de creixement, i esmenar també les desigualtats socials que són conseqüència d’aquests desequilibris”, ha destacat l’alcalde d’Elx, Carlos González, durant una jornada celebrada a Benidorm, organitzada pel portal iambiente, en la qual també han participat els alcaldes d’Alacant, Luis Barcala; Benidorm, Toni Pérez; Oriola, Emilio Bascuñana; i l’Alfàs del Pi, Vicente Arques.
“Es tracta de dotar els barris dels equipaments i serveis que permeten millorar la situació de partida, les vulnerabilitats que hui dia presenten aquestes zones del nostre municipi per a generar més benestar social. La inversió de 30 milions d’euros (aportats al 50% per fons europeus i l’Ajuntament fins a 2023 en una trentena de projectes) ens permetrà avançar en aqueixa direcció”, ha explicat Carlos González.
Capitalitat Verda Europea
“L’estratègia DUSI no és un element aïllat. Cal posar-la en relació amb el nostre objectiu d’aconseguir la Capitalitat Verda Europea, és a dir, avançar cap a un model de desenvolupament més sostenible des del punt de vista econòmic, social i ambiental, i cal posar-la en relació també amb el treball per a gestionar la ciutat des de la perspectiva dels objectius de desenvolupament sostenible per a construir un món millor des del punt de vista de l’àmbit local. En conclusió, l’estratègia DUSI és una eina per a millorar la ciutat, per a aportar més qualitat de vida en els barris amb més dificultats”, ha comentat el regidor.
L’alcalde il·licità ha assenyalat també que “la nostra estratègia és molt completa, respon a les característiques especials que té el nostre municipi, al seu procés de desenvolupament vertiginós que es produeix en els anys 50, 60 i 70, que genera oportunitats però també dificultats, perquè no en va la nostra estratègia és la que ha obtingut la major quantia de la subvenció amb 15 milions d’euros i la que ha aconseguit la millor puntuació de les que s’han presentat en el conjunt del territori nacional. Tenim una estratègia dirigida a fer un municipi sostenible, integrador, verd i amb més qualitat de vida en el conjunt de la ciutat i en barris molt concrets”.
Altres estratègies
Els altres alcaldes que han participat han exposat també els seus diferents plans amb aquestes inversions. En el cas de l’Alfàs, Arques ha assenyalat que la seua aposta és la salut i la captació de ciutadans europeus; Barcala ha posat l’atenció en la connexió de set barris pròxims al centre de la ciutat; Benidorm ha exposat actuacions en el barri antic i, segons paraules de Pérez, “són una obligació per a aconseguir millor qualitat de vida”; i per a Bascuñana, alcalde d’Oriola, els fons suposaran una actuació integral que generarà ocupació i que es concreta a l’entorn de la muntanya Sant Miquel.