L’Institut Cervantes de Madrid homenatja l’escriptor il·licità Vicente Molina Foix

L’Institut Cervantes de Madrid homenatja l’escriptor il·licità Vicente Molina Foix

L’alcalde d’Elx va assistir a l’homenatge, realitzat a l’Institut Cervantes de Madrid, a l’escriptor i cineasta il·licità Vicente Molina Foix amb motiu del cicle “Espanya està en els llibres”. Un acte en el qual l’escriptor va presentar el seu últim llibre “El creyente de todas las religiones”.

Abans de la presentació del llibre, va tindre lloc un acte íntim en el qual Molina Foix va depositar en la “Caixa de les lletres” de l’Institut Cervantes el seu llegat en quatre sobres. Ho va fer en la caixa número 1.193 en l’antiga cambra cuirassada de la seu de l’Institut Cervantes, on romandrà custodiat fins al 23 de gener de 2032, tal com va anunciar el mateix escriptor.
Carlos González i l’exalcalde d’Elx, Alejandro Soler, van estar presents en aquest emotiu acte en el qual Molina Foix va narrar que en un dels sobres introduïts en la caixa de les lletres es trobaven imatges del Misteri d’Elx.

Durant l’esdeveniment, Luis García Montero, director de l’Institut Cervantes, va dir que Molina Foix és un referent tant de la narrativa “però també en el teatre, el cinema, el gènere de la crònica i en l’assaig”.

Després d’aquest emotiu acte, va tindre lloc la presentació de l’últim llibre de Molina Foix amb una taula redona en la qual van participar Luis García Montero; la directora del Cervantes de Lió, Juana Gil; el novel·lista Luisgé Martín i els professors i hispanistes Philippe Merlo-Morat (director del Departament de Llengües Romances de la Universitat Lumière Lió 2 (França) i Marion Le Corre-Carrasco.