L’Ajuntament adjudica les obres per a la millora d’instal·lacions esportives a Torrellano i la Foia

L’Ajuntament adjudica les obres per a la millora d’instal·lacions esportives a Torrellano i la Foia

El portaveu, Héctor Díez, anuncia que també s’adjudiquen per dos milions d’euros els treballs per a la renovació de voreres al nucli urbà i les pedanies


La Junta de Govern també ha aprovat el projecte de renovació de la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Francesc d’Assís a la pedania de l’Altet per 338.000 euros


El centre de Congressos Ciutat d’Elx ha acollit la primera reunió presencial de la Junta de Govern Local des que es decretara l’estat d’alarma a causa de la pandèmia del coronavirus.

En aquesta reunió s’ha donat llum verda a l’adjudicació de noves obres i serveis, emmarcades en els tres grans plans que l’Equip de Govern té en marxa: Pla Edificant, els Edusi i les Inversions Financerament Sostenibles.

Així ho ha explicat el portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, qui ha destacat les actuacions més importants a les que, hui, la Junta de Govern ha donat llum verda.

La primera ha sigut l’adjudicació de la renovació de voreres en el terme municipal d’Elx. Un contracte d’obres que s’ha dividit en dos blocs. El primer dotat d’un milió d’euros per a la renovació de voreres al nucli urbà d’Elx i el segon bloc, d’un altre milió d’euros, per a la renovació de voreres a les pedanies.

A més, hui s’ha adjudicat també el projecte d’obres del poliesportiu de Torrellano. “Una actuació important que suposa la urbanització de tota la superfície del poliesportiu amb la col·locació de formigó i de gespa artificial als camins, que ara són de terra per modernitzar-los. A més, l’actuació contempla també la creació d’una pista de cal·listènia i una altra pista de parkour”. La inversió ascendeix a 250.000 euros i el termini d’execució és de dos mesos.

La tercera gran actuació adjudicada són les obres de conversió del camp de terra del Poliesportiu de la Foia en un camp de gespa artificial. El pressupost és de més de 308.000 euros i el termini d’execució és de 5 mesos.

D’altra banda, s’ha adjudicat el subministrament de dos vehicles per al departament de manteniment: un furgó per al transport de personal i un camió de caixa oberta i plataforma elevadora per al trasllat del material d’obra.

Renovació xarxa d’aigua potable en L’Altet

En l’àrea de Modernització de l’Espai Públic, la Junta de Govern ha procedit a aprovar el projecte de renovació de la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Francesc d’Assís a la pedania de l’Altet.

“És una actuació ambiciosa en el nucli urbà de l’Altet amb la finalitat de renovar la xarxa d’aigua potable per a fer-la més eficient i substituir el fibrociment per una xarxa d’acer dúctil”, ha indicat Díez qui ha apuntat que es tracta d’una inversió de 338.000 euros.

Ara es reunirà el Consell d’Administració d’Aigües d’Elx per a procedir a la licitació del projecte aprovat hui. “Aquesta actuació es troba dins de les pressupostades per l’empresa mixta per a l’exercici 2020 i esperem que les obres puguen començar a la fi del present any o al principi de 2021”.

300.000 euros per a allotjaments

La Junta de Govern ha acceptat la subvenció de la conselleria de Polítiques Inclusives de 315.900 euros per a dotar d’allotjament els col·lectius que s’han vist afectats per la crisi de la Covid-19. Un servei que s’està gestionant des de la regidoria de Drets Socials.

Nova plaça per a Carmelo Lozano Serrano

La Junta de Govern Local ha acordat hui dedicar una plaça de la ciutat a Carmelo Lozano Serrano.

“Com tots saben recentment ha mort com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus Carmelo Lozano Serrano, un il·licità molt volgut dins de la família educativa il·licitana”, ha explicat Héctor Díez, qui ha recordat que Lozano es va llicenciar en Dret l’any 1976 amb premi extraordinari de la seua promoció, va ser degà de la facultat de dret. És també reconeguda la seua labor dins del dret financer i tributari i la seua participació en lleis com la de banc de crèdit local o en la reforma de les hisendes locals, ha sigut destacable.

Cal reconéixer també la seua vinculació a la Festa d’Elx i el seu reconeixement amb la medalla de plata del Bimil.lenari.

“La Junta de Govern ha acordat designar-li una plaça a fi de deixar constància en la llista de carrers de la seua aportació a la societat il·licitana”, ha conclòs Díez.