La Regidoria d’Igualtat impulsa una manifestació el dissabte a Elx per a visibilitzar els drets del col·lectiu LGTBI i transmetre el valor de la diversitat

La Regidoria d’Igualtat impulsa una manifestació el dissabte a Elx per a visibilitzar els drets del col·lectiu LGTBI i transmetre el valor de la diversitat

L’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha destacat que l’objectiu és “afavorir una major visibilització de la realitat de les persones LGTBI, la conscienciació i transmissió del valor de la diversitat, el compromís dels il·licitans per una societat més igualitària i posar en valor la lluita de les persones majors del col·lectiu”


El regidor d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, ha presentat la campanya de l'”Orgull LGTBI 2021″ presidida per la convocatòria de la manifestació “Elx Orgullosa 2021” sota el lema “el que siga”, que tindrà lloc dissabte que ve, 11 de setembre, al municipi. L’acte començarà a les 18.00 hores a la plaça dels Algeps, també coneguda com “les Ximeneres”, i finalitzarà a la plaça de Baix amb la lectura del manifest per l’artista il·licitana Alba Reche i una xicoteta actuació d’El Mundo d’Alycia. El responsable de l’àrea ha presentat aquesta iniciativa juntament amb Rafa Bermejo, director esportiu de Dimove; Alejandra Pino, membre d’Elx Acull; i Estefanía Bertomeu, membre del Sindicat de Comissions Obreres. L’edil convida els il·licitans i il·licitanes a participar com a entitat compromesa amb la igualtat d’oportunitats per a totes les persones.

“Els objectius prioritaris que persegueix aquest acte consisteixen a afavorir una major visibilització de la realitat de les persones LGTBI, la conscienciació i transmissió del valor de la diversitat, el compromís dels il·licitans per una societat més igualitària i posar en valor la lluita de les persones majors del col·lectiu”, ha destacat l’edil. A més, també ha marcat el propòsit de promoure el treball en xarxes i promocionar les entitats LGTBI d’Elx. Valera ha recordat que el dissabte, després de la conclusió de l’acte, hi haurà una actuació de l’artista La Prohibida a les 20.30 hores a la terrassa de l’Escorxador. L’aforament és limitat i les invitacions estan disponibles des de hui en la web d’Instanticket.

Després de la manifestació, hi ha programada una actuació de l’artista La Prohibida a la Terrassa de l’Escorxador a les 20.30 hores, les invitacions per a la qual estan disponibles disponibles des de hui a través d’Instanticket

“Hi ha gent que diu que l’Orgull hauria de ser tots els dies de l’any. Ací tenim una oportunitat per a llançar-nos als carrers. El col·lectiu LGTBI no és l’únic que ha de ser ací. Som una societat i el que passa en aquesta és responsabilitat de tots. En la nostra festa convidem tothom. Animem a la gent tant a ajudar-nos a reivindicar el que ens pertany a tots i totes, com a celebrar”, ha ressaltat Bermejo.

Repàs a la situació actual del col·lectiu LGTBI

El regidor també ha aprofitat l’ocasió per a avaluar el moment pel qual passa el col·lectiu al país. “Els avanços en la legislació sobre els drets de les persones LGTBI han portat un important canvi en les actituds de la societat cap a l’orientació sexual, la identitat i l’expressió de gènere i les persones intersexuals o amb diferències del desenvolupament sexual”, ha ressaltat Valera. No obstant això, el responsable de l’àrea ha advertit que “la igualtat real encara queda lluny, especialment per als que són més invisibles, com les lesbianes, els bisexuals, els intersexuals, o per aquells que pateixen major violència, com les persones trans”.

L’edil ha reclamat lleis que protegisquen de manera específica les persones LGTBI davant l’augment dels delictes d’odi en els últims mesos, i ha condemnat rotundament l’agressió homòfoba patida ahir per un jove a Madrid. Amb aquesta planificació es pretén donar un important impuls treballant amb el col·lectiu des de diferents àmbits; entre aquests, en la labor de sensibilització. “Continuem coordinant-nos amb les entitats LGTBI a través de la Taula de Treball, creant xarxes per a aquestes labors i suport mutu”, ha destacat Valera.

El responsable de l’àrea exigeix lleis que protegisquen de manera específica les persones LGTBI davant l’augment de delictes d’odi en els últims mesos i condemna una agressió homòfoba patida per un jove a Madrid

Alejandra Pino ha explicat que, des de l’associació Elx Acull, ajuden els refugiats i migrants del col·lectiu amb els aspectes jurídics i psicosocials a causa de la legislació que tenen respecte d’aquest tema als seus països d’origen.

El Sindicat de Comissions Obreres, segons ha exposat Bertomeu, pretén que les persones siguen jutjades per les seues capacitats i no per la seua orientació sexual pel que fa a la inserció social i laboral.

El regidor ha donat les gràcies a Elena Lara, la persona que porta el pes en la Mesa de Treball per part de l’Ajuntament d’Elx i promotora d’Igualtat encarregada d’organitzar els col·lectius, les entitats i tot el treball que es desenvolupa des d’Elx LGTBI.