L’Ajuntament col·labora amb l’Associació d’Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx en una nova edició del festival de dansa a benefici del poble sahrauí

L’Ajuntament col·labora amb l’Associació d’Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx en una nova edició del festival de dansa a benefici del poble sahrauí

L’esdeveniment tindrà lloc dissabte que ve a les 20.00 hores a la rotonda del Parc Municipal i es desenvoluparà amb totes les mesures higienicosanitàries enfront del coronavirus


La regidora de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament d’Elx, Mariola Galiana, acompanyada per la presidenta de l’ONG Associació d’Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx, Ángela Carrillo, han presentat el 30é Festival Solidari de Dansa a benefici del poble Sahrauí que se celebrarà dissabte que ve 11 de setembre a les 20.00 hores a la rotonda del Parc Municipal d’Elx.

L’edil ha assenyalat que la finalitat d’aquest acte és la recollida de fons per al sosteniment de les importants iniciatives que du a terme l’ONG en l’àmbit de l’ajuda al poble sahrauí, amb multitud d’activitats entre les quals destaca el programa “Vacances en Pau” que es desenvolupa a Elx des de fa més de tres dècades i que permet que un gran nombre de xiquetes i xiquets que viuen als camps de refugiats del Sàhara Occidental puguen passar estades a la ciutat il·licitana allunyats del conflicte armat que pateix el seu país des de fa dècades.

Un total de set escoles i acadèmies de dansa d’Elx participaran en l’esdeveniment solidari. Tant la regidora com la presidenta han manifestat el seu agraïment a Fran & Maite DANZAMOR, Associació DANSA-ELX, Infinity Dance, Body-UP, Set Dance, Fem Dansa i Estudio 38, per la seua implicació i el seu compromís amb els objectius de l’ONG i han destacat que, en la celebració de l’acte, es complirà amb tots els protocols COVID, com ara la desinfecció de mans, la presa de temperatura, l’ús de màscara i el distanciament entre no convivents.

La regidora de Cooperació al Desenvolupament, Mariola Galiana, realitza una crida a tota la població perquè done suport a la iniciativa i adquirisca les seues entrades a través de la web d’Instanticket

L’edil ha realitzat una crida a tota la població a assistir a aquest esdeveniment solidari i ha indicat que es poden adquirir les entrades a l’enllaç www.instanticket.es/festival-benefico-por-el-pueblo-saharaui.

Així mateix, ha informat que les persones que no puguen assistir-hi també poden col·laborar amb el seu donatiu a través de la “Fila Zero” que també es troba a la web d’Instanticket.

Mariola Galiana ha lloat el gran compromís i la gran importància de la labor realitzada al llarg de tot l’any per l’ONG Associació d’Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx, que es converteix en imprescindible en uns moments com els actuals en els quals la pandèmia de la Covid-19 i la recrudescència de les hostilitats armades a la regió fan necessari amb major intensitat, l’enviament d’ajuda humanitària.

En aquest sentit, Galiana ha agraït d’una forma especial, tant a la presidenta, Ángela Carrillo com a tots els que componen el voluntariat de l’ONG, els programes especials que han posat en marxa durant la pandèmia, amb la col·laboració de l’Ajuntament, per a l’enviament d’aliments i de material sanitari als refugiats sahrauís.

A més, Mariola Galiana ha informat que l’Ajuntament participa activament en l’organització de l’acte com a mostra del ferm compromís de la Regidoria amb les activitats impulsades des de les entitats que treballen en àmbit de la Cooperació Internacional.

En aquest aspecte, la responsable municipal ha manifestat que l’ONGD Associació Ajuda al Sàhara Occidental d’Elx, al llarg dels anys ha mantingut una participació molt activa i ha col·laborat en matèria de Cooperació al Desenvolupament amb l’Ajuntament d’Elx en la millora de les condicions de vida i en la defensa dels drets de les persones refugiades sahrauís en els campaments de Tinduf.

Galiana ha manifestat que la població il·licitana des de fa dècades, se sent molt implicada amb la situació que viu el poble sahrauí i que, des de 1997, Elx manté un agermanament per al desenvolupament amb la població d’Agüeinit a República Àrab Sahrauí Democràtica.