La Unitat de Conductes Addictives d’Elx i la UMH ofereixen als centres de secundària un programa per a previndre l’addicció al joc

La Unitat de Conductes Addictives d’Elx i la UMH ofereixen als centres de secundària un programa per a previndre l’addicció al joc

La Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives se suma al Dia Internacional Sense Jocs d’Atzar, que es commemora hui divendres


Segons dades de l’Observatori Espanyol de les Drogues i les Addiccions del Ministeri de Sanitat, 680.000 espanyols són ludòpates. Per això, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de la Regidoria d’Igualtat, Drets Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Elx, se suma al Dia Internacional Sense Jocs d’Atzar, que es commemora hui divendres 29 d’octubre, amb una campanya per a conscienciar i previndre sobre els efectes perjudicials de l’addicció al joc.

Enguany presenta una novetat sobre aquest tema, amb l’oferiment als centres educatius de secundària del programa dissenyat per la UMH per a la prevenció escolar anomenat ‘Què et jugues?’, dirigit a l’alumnat de secundària. A més, durant aquests mesos, es realitzaran diverses accions en l’àmbit comunitari. Així mateix, per a novembre, l’edil de l’àrea, Mariano Valera, ha avançat que s’organitzarà un fòrum deliberatiu, també juntament amb la UMH, sobre la prevenció de l’abús del joc d’apostes, de l’entorn digital a l’àmbit local.

Sota el context actual, i d’acord amb el marc normatiu, la campanya de la Regidoria pretén previndre de l’abús del joc d’apostes enfocada al públic en general. Per tot això, des de la UPCCA, i seguint els objectius marcats en el Pla Municipal de Prevenció de Conductes Addictives, es continua treballant mitjançant la posada en marxa de diverses accions des de l’àmbit familiar, l’educatiu i el comunitari.

“Des d’aquesta Regidoria volem sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica que comporta l’abús del joc d’atzar, i, sobretot, volem transmetre a les famílies la importància de la protecció dels menors en aquesta mena de pràctica”, ha manifestat Valera.

Un problema que combaten les administracions

L’addicció al joc provoca greus problemes a la societat, ja que, com qualsevol addicció, amb substància o sense aquesta, implica efectes importants en la salut de les persones, que es tradueixen en costos col·lectius com l’assistencial o el farmacològic, entre altres.

A causa de l’impacte que ocasiona, en l’àmbit social i econòmic, urgeix la necessitat de la posada en marxa de polítiques dirigides a sensibilitzar la població sobre la problemàtica de l’addicció al joc. És per això que, entre les polítiques d’àmbit nacional, destaca l’Estratègia Nacional sobre Addiccions 2017-2024, de la Delegació del Govern per al Pla Nacional sobre Drogues, en la qual es fa especial èmfasi en els jocs d’aposta, així com en els videojocs i en altres addiccions a través de les noves tecnologies.

També la Direcció General d’Ordenació del Joc desenvolupa el Programa de Joc Responsable per a previndre l’aparició de comportaments addictius i per a protegir els col·lectius particularment sensibles que no han de realitzar activitats de joc, com ara menors o autoprohibits.

En l’àmbit autonòmic, són diversos els governs regionals que han desenvolupat un decidit marc normatiu i que han impulsat accions dirigides a previndre el joc problemàtic. A la Comunitat Valenciana, la Llei 1/2020, d’11 de juny, de regulació del joc i de prevenció de la ludopatia a la Comunitat Valenciana indica, en el seu preàmbul, que “tant la prevenció com el tractament del joc patològic tenen un caràcter multidimensional i multidisciplinari; és per això que en l’àmbit de les competències del Consell s’han de desenvolupar activitats, en col·laboració amb altres administracions públiques i amb entitats socials”.

Ajuntament d'Elx
Privacy Overview

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.