L’Ajuntament i la UMHE desenvoluparan l’estratègia local de biodiversitat

L’Ajuntament i la UMHE desenvoluparan l’estratègia local de biodiversitat

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, i el vicerector de Sostenibilitat de la Universitat, Raúl Reina, signen un conveni, dotat de 15.000 euros, que està dividit en dues fases, una destinada a la recopilació d’informació i una altra al diagnòstic i a l’avaluació de l’estat de les espècies


L’Ajuntament d’Elx i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMHE) han fet un pas més en l’estudi en defensa de la biodiversitat del municipi. La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, i el vicerector de Sostenibilitat de la UMHE, Raúl Reina, han signat aquest matí un conveni per a donar a conéixer la gran varietat de flora i de fauna que habita als paratges naturals de la ciutat. Segons ha explicat l’edil, aquest document inclou el seguiment d’anàtids al Clot de Galvany mitjançant GPS, així com la difusió de la biodiversitat al Pantà i dels seus valors ambientals.

El conveni, que té una aportació econòmica de 15.000 euros per part del Consistori, està dividit en dues fases. La primera d’elles està destinada a la recopilació d’informació i la segona al diagnòstic i a l’avaluació de l’estat de la biodiversitat. Així mateix, l’acord aporta també l’estat de poblacions silvestres, exòtiques i invasores, de varietats locals i de races autòctones, a més de la connectivitat i la protecció dels hàbitats.

Díez ha destacat que aquest acord recull tot el treball desenvolupat per la Regidoria durant els últims anys. A més, ha qualificat la biodiversitat com “la pedra angular de la qual depén la vida en tots els ecosistemes” i ha apuntat que “és fonamental que continuem garantint tota eixa riquesa d’espècies per a assegurar el nostre benestar”.

L’edil explica que l’acord inclou el seguiment d’anàtids al clot de Galvany mitjançant GPS, així com la difusió de la biodiversitat al Pantà i dels seus valors ambientals

Per part seua, Raúl Reina, acompanyat de la directora de l’àrea Ambiental i Desenvolupament Sostenible, Fuensanta García, i del coordinador del projecte, Juan Manuel Pérez, ha agraït la implicació de l’Ajuntament i ha puntualitzat que aquesta iniciativa va encaminada a aconseguir l’Estratègia Elx 2030.

L’edil ha assenyalat que “aquesta estratègia és especialment clau en un context de canvi climàtic com en el qual ens trobem en l’actualitat” i ha recordat que a la Comunitat Valenciana hi ha més de 70 espècies amenaçades entre les espècies vulnerables i les que estan en perill d’extinció.

En aquest sentit, Juan Manuel Pérez ha detallat que dins de les quatre espècies catalogades en perill d’extinció es troba el xarxet marbrenc i, per això, el seguiment d’aquesta espècie s’inclou dins de l’estudi. Esther Díez ha indicat que des de la seua Regidoria s’està treballant estretament amb la Conselleria de Transició Ecològica en la introducció de nous exemplars de xarxet marbrenc al clot de Galvany, fonamental per a la seua salvaguarda.

Malgrat l’esforç que s’ha fet en l’àmbit global, Díez ha lamentat que no s’hagen aconseguit els objectius marcats en els últims anys. No obstant això, ha assegurat que “en l’àmbit local podem fer una aportació molt important” i confia que la col·laboració entre ambdues administracions “serà molt beneficiosa en aquest camí”.


 

Ajuntament d'Elx
Privacy Overview

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.