L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han assistit aquest matí a l’obertura del Betlem Vivent de Pobladors instal·lat en Traspalau

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han assistit aquest matí a l’obertura del Betlem Vivent de Pobladors instal·lat en Traspalau

Una de les tradicions del Nadal il·licità que s’ha recuperat després de cancel·lar-se la passada edició a causa de les restriccions per la pandèmia.


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han assistit aquest matí a l’obertura del Betlem Vivent de Pobladors instal·lat en Traspalau. Una de les tradicions del Nadal il·licità que s’ha recuperat després de cancel·lar-se la passada edició a causa de les restriccions per la pandèmia.

González i Galiana, acompanyats pel president de l’associació historicoartística, Pau Sempere, han visitat aquest original Betlem que recrea algunes de les escenes del naixement de Jesús a les quals donen vida un total de 30 actors.

El Betlem compta enguany amb noves construccions com cases, mercats i establiments (posada, celler, rostidor, forn de pa, el lloc d’atxes…). Un any més Pobladors dona vida a escenes bíbliques, com l’arribada de la Sagrada Família a Betlem, l’enllumenament de Jesús el dia 25, la matança dels Sants Innocents el 29 i l’adoració al xiquet per part dels Reis Mags el 6.

Molts il·licitans i il·licitanes han sigut fidels a la tradició i aquest matí, complint amb totes les mesures de seguretat establides per les autoritats sanitàries, han gaudit en família d’aquest popular Betlem.

Galiana anima els veïns i veïnes d’Elx a gaudir d’aquesta tradició en família i ha recordat que compta amb moltes activitats dirigides als més xicotets, com jocs de taula (marro, dames…).

Els il·licitans i les il·licitanes podran gaudir d’aquesta posada en escena el 26 i 29 de desembre, i el 6 de gener, d’11.30 a 14.00 i de 17.30 a 20.30 hores. El dia 25 el Betlem Vivent només obrirà les seues portes de 12.00 a 13.30 hores, mentre que el 6 d’11.30 a 14.00 hores.

L’edil ha recordat que l’ús de la màscara és obligatori en totes les iniciatives de la Regidoria de Festes durant el període nadalenc, fins i tot si es celebren en espais oberts.