L’edil de Drets Socials, Mariano Valera, la regidora de Participació Ciutadana, Puri Vives, i la representant d’Educare, Sensi Antón, informen que, en el marc del programa Ferya, els dies 2 i 9 d’abril tindran lloc dues sessions de formació a “El Bailongo”, amdues de 9.30 a 13.30 hores
El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, la regidora de Participació Ciutadana, Puri Vives i la representant de l’associació Educara, Sensi Antón, han presentat aquest matí el programa Ferya amb l’objectiu d’involucrar les famílies en la prevenció de riscos en la infància i l’adolescència, crear una xarxa d’associacions de famílies i activar aquesta xarxa per a desenvolupar accions preventives.
Els dies 2 i 9 d’abril tindran lloc dues sessions de formació, ambdues de 9.30 a 13.30 hores, al Centre Cívic Candalix “El Bailongo” per a reflexionar sobre els riscos més pròxims que afecten els xiquets i les xiquetes i conscienciar les famílies que poden liderar eixa prevenció. El programa compta a més amb un servei de ludoteca.
“L’evidència científica mostra que l’estratègia més efectiva per a poder treballar es dona quan les famílies i la dinàmica comunitària s’impliquen en la prevenció”, ha afirmat Valera, que ha posat el focus a previndre el consum d’alcohol i d’altres drogues.
A més, l’edil de Drets Socials, ha explicat que el programa “pretén facilitar eixes estratègies preventives que incideixen en el context social, previndre els riscos que afecten els menors, dissenyar possibilitats de prevenció mitjançant iniciatives de les organitzacions de pares i mares, identificar mancances i possibilitats preventives que presenten aquestes organitzacions i capacitar les famílies que actuen en prevenció”.
Per part seua, Vives ha destacat que el programa “és una gran iniciativa per a ajudar les famílies a adquirir eines per a conéixer les xarxes socials i poder fer un seguiments dels joves en positiu” i ha posat l’accent en la importància de fomentar una vida sana a qualsevol edat. De la mateixa manera, l’edil i ha posat en valor la labor de les associacions “perquè ens permeten arribar més lluny, més ràpid i millor del que podríem imaginar”.
Antón ha convidat les famílies a participar en el programa i en la formació i ha afirmat que la dinàmica de funcionament “es fa primer com una xarxa per a posteriorment amb un treball mensual de reunions veure les propostes per a previndre eixos riscos”.
Tant Valera com Vives han agraït les entitats Educara i Tindaya per posar en marxa el programa a Elx.
Els qui desitgen inscriure’s poden enviar un correu electrònic a info@educaresocial.org