L’obra teatral “Don Gil de las calzas verdes” obri el 15 de setembre la programació de L’Escorxador per a la tardor-hivern

L’obra teatral “Don Gil de las calzas verdes” obri el 15 de setembre la programació de L’Escorxador per a la tardor-hivern

L’edil de Cultura, Marga Antón, al costat del responsable de l’espai escènic, José Luís Mas, donen a conéixer les noves activitats amb les quals esperen igualar l’èxit del programa d’estiu


La regidora de Cultura, Marga Antón, ha presentat la nova programació de L’Escorxador al costat del programador de l’espai escènic, José Luís Mas. Una proposta “De cara a aquesta tardor-estiu esperem repetir l’èxit que vam tindre amb programació d’estiu, quan més de 10.000 persones van gaudir de les Nits d’Estiu i les entrades es van esgotar als pocs minuts”, assegura Antón que afig que “el Festival MEED va acollir 3.000 persones, mentre que el Cinema d’Estiu va tindre més de 500 espectadors”. Els tallers de formació de la passada programació també van completar aforaments. Entre aquestes activitats formatives es trobaven Dansa Per a Tots d’OtraDanza, l’Escola d’Estiu “Con mi papá y con mi mamá” i la Persistencia de la memoria a càrrec de Paco Macià.

La nova programació de tardor i hivern està centrada en activitats a l’Espai Escènic i en sales de formació. El programa començarà el dijous 15 de setembre amb la coproducció “Don Gil de las calzas verdes” de El Sprint de la tortuga i CCCE l’Escorxador, una obra que no va poder representar-se durant el març passat en el Mes del Teatre, i finalitzarà del 15 al 17 de desembre amb Ecos del abismo d’Artore Teatre.

El nou programa també compta amb altres obres de dansa com No half Measures de Taiat Dansa el 24 de setembre. L’1 d’octubre serà el torn del grup DVERSA presentarà Abrapalabra, un concert amb caràcter elèctric i sons salvatges i el 2 d’octubre l’obra LODO de la companyia De Pas.

Referent a obres en valencià, els espectadors podran gaudir d’Asprella Teatre amb l’obra La perla del meu cunyat el dissabte 8 d’octubre. “És una obra que ja coneixem per la programació de barris i pedanies, però per a nosaltres també era important que aquesta companyia actuara per primera vegada a L’Escorxador”, ha explicat l’edil de cultura.

Aquesta programació també acull el 15 d’octubre l’October Rock Elx, un festival de rock alternatiu de nova creació. En aquest participaran els grups il·licitans Connect the Drifters, la banda Véluar i Santonegro, un grup valencià.

Una altra de les novetats és el I Congrés de Podgaming organitzat per l’Associació GAMELX que tindrà lloc el 22 d’octubre i que reunirà podcasters de temàtica de videojocs. “Tindrem un punt de trobada per a realitzar networking i crear sinergies al voltant del podcast, tenint la presència de podgamers de Catalunya, d’Andalusia…”, ha explicat Antón.

Amb l’arribada de Halloween la Regidoria de Joventut organitzarà a l’Espai Escènic The Rocky Horror Picture Show, “és una obra interactiva que triomfa tots els anys i que crea un ambient molt divertit amb motiu de Halloween”, ha assegurat l’edil.

La Regidoria de Cultura aposta per “reforçar el públic juvenil, a més de tornar en quasi tota la programació a la gratuïtat perquè ens sembla molt interessant fer la cultura accessible”, assegura José Luis Mas

El 5 de novembre l’Espai Escènic comptarà amb la presentació de l’obra Celeste Flora de Juan García Larrondo per part d’Il·lusió Teatre. A més, el 12 de novembre la plataforma connectada amb la companyia il·licitana Ferroviària presentarà El desmonoramiento de la ternura de Luisma Soriano. “Sempre és un plaer per a nosaltres que les companyies il·licitanes presenten les seues obres a la nostra ciutat com a preàmbul al seu èxit”, assegura Antón.

La Regidoria de Cultura també col·labora en aquesta programació amb l’Observatori Professional de Música d’Elx en un concert protagonitzat pels seus alumnes el 23 de novembre.

El programa també inclou la V Mostra d’Arts Escèniques de l’Escola d’Arts que treballa amb persones amb discapacitat. “Hem preparat aquesta mostra coincidint amb el dia internacional de les persones amb discapacitat.”, explica l’edil de cultura.

Del 6 al 10 de desembre tornarà FITELX 2022, un festival de teatre aficionat nacional i internacional comú en la programació. “La pandèmia va dificultar la seua realització, però per fi en 2022 podem recuperar amb la seua essència”, ha assegurat Antón.

El mes de desembre també comptarà amb la representació teatral de la companyia Atrote Teatre Ecos del abismo de Carlos Maciá.

Exposicions

Referent a les exposicions d’aquesta nova programació l’edil de Cultura ha explicat que comptaran amb artistes emergents com Romina Belda i Malusa Elx. “Per a nosaltres és important que reben diners pel seu treball i aquesta és la nostra manera d’impulsar-los”, ha destacat l’edil de cultura.

També compta amb exposicions en col·laboració amb la Facultat de Belles arts de la Universitat Miguel Hernández a Altea com Alba Portela i la V Mostra d’Arts Plàstiques.

Gràcies a la col·laboració amb Consorci de Museus, una altra de les exposicions Art Contemporani de la Generalitat Valenciana V reuneix les obres adquirides per la Generalitat corresponents a l’any 2021. “Dins dels artistes podem dir amb orgull que hi ha dues il·licitanes, María Zárraga i María Dolores Mulá. Les seues obres van ser adquirides pel Consorci de Museus i formen part del llegat artístic de la Comunitat Valenciana”, ha expressat Antón.

Formació

“En la formació, com sempre, els xiquets són els protagonistes”, ha explicat l’edil. Tallers d’art en família com Con mi papá, con mi mamá, que, tal com ha comentat l’edil, enguany posen el focus en artistes dones com la il·lustradora María Pascual, Remedios Varo o Leonora Carrington.

D’altra banda, Pequeños y pequeñas artistas de la mà de Luis Moreno Ferrández, inclourà tres tallers d’argila. A més, es repetiran els tallers Tipi Art sobre espais de joc amb l’art, gràfies al seu èxit en la passada programació.

La formació també compta amb tres tallers de cinema impartits per Israel Gil i amb quatre sessions de Taller te cuento, impartits per la narradora de contes Marisela Romero.

José Luis Mas, responsable de l’Escorxador, per part seua, ha comentat que es tracta d’una programació dirigida a un públic d’entre 12 i 50 anys. “Hem volgut reforçar el públic juvenil, a més de tornar en quasi tot a la gratuïtat perquè ens sembla molt interessant fer cultura accessible.”, ha assegurat Més. El 80% de la programació és gratuïta.


Ajuntament d'Elx
Privacy Overview

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.