L’esdeveniment se celebrarà en el Centre de Congressos, amb conferències, taules redones i ponències per a visibilitzar la malaltia celíaca
L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Comerç i Hostaleria, ha anunciat que Elx ha sigut la ciutat elegida per a celebrar les III Jornades Nacionals de Restauració sense Gluten que organitza la Federació d’Associacions de Celíacs d’Espanya (FACE) juntament amb l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana (ACECOVA).
Es tracta d’unes jornades que busquen oferir assessorament a establiments i comerços de restauració que, alhora, desitgen oferir opcions sense gluten a les persones celíaques. “Animem tota l’hostaleria il·licitana i restauració a participar en unes jornades el principal objectiu de les quals és visibilitzar un problema que cada vegada és més habitual” ha assenyalat l’edil de Comerç, Caridad Martínez.
A més, es farà lliurament dels premis del I Concurs de Cuina sense Gluten, al qual és possible inscriure’s fins al 15 d’octubre
Les jornades tindran lloc el dilluns 21 d’octubre en el Centre de Congressos d’Elx a partir de les 9.30 hores tal com ha detallat el president d’ACECOVA, Jesús Salinas. Durant l’esdeveniment se celebrarà la conferència: La Gastronomia de la Comunitat Valenciana: valor afegit per al sector turístic, dos ponències sobre els clients celíacs i diverses taules redones i debat que tractaran temes relacionats.
A més, Caridad Martínez, ha recordat que durant la jornada es farà lliurament dels premis del I Concurs de Cuina sense Gluten Elx 2024, que repartirà 1.000 euros en tres premis i amb el qual es pretén donar visibilitat a la malaltia celíaca i premiar el treball dels professionals que incorporen receptes saludables a l’oferta hostalera de la ciutat aptes per al consum de persones que sofrixen este trastorn digestiu.
El termini d’inscripció al concurs de cuina continuarà obert fins al pròxim 15 d’octubre.