Educació cofinança la tercera edició del Programa de Prevenció de Violència Escolar a Elx

Educació cofinança la tercera edició del Programa de Prevenció de Violència Escolar a Elx

La Fundació ANAR posarà en marxa tallers per a la prevenció de l’assetjament a les aules en 15 col·legis de primària del municipi


L’Ajuntament d’Elx i la Fundació ANAR s’alien per tercer any consecutiu per a combatre l’assetjament escolar i el ciberbullying a Elx. La tinenta d’alcalde, María José Martínez, i la presidenta de l’organització a la Comunitat Valenciana, Teresa Martínez, han informat dels detalls del III Programa de Prevenció de Violència Escolar; una iniciativa finançada per la Regidoria d’Educació y la Fundació Juan Perán Pikolinos, destinada a estudiants de cinqué curs de primària d’un total de 15 col·legis públics, concertats i privats del municipi.

“L’objectiu, treballar a les aules per a previndre i millorar la convivència, i dotar l’alumnat d’eines amb les quals afrontar situacions d’assetjament escolar”, ha manifestat la regidora, després de traslladar el seu agraïment a la Fundació Juan Perán Pikolinos “per la seua participació i sensibilitat”. A més, ha explicat que, en la present edició, la qual es durà a terme del 19 d’abril al 7 de maig de 2021, de manera presencial en 12 centres i en línia en tres, s’orientarà a xiquets i a xiquetes de cinqué curs i no de sisé com en anys anteriors per la precocitat d’ús dels mitjans electrònics, porta d’entrada del ciberassetjament.

Per segona vegada des que ve desenvolupant-se aquesta iniciativa a la ciutat, s’impartirà una sessió dedica en exclusiva al ciberbullying

Per això, seran els psicòlegs d’ANAR, especialitzats en la problemàtica de la violència a l’aula i en internet, els que s’encarregaran d’implementar un programa que, en el seu vessant in situ, consistirà en tallers amb tres sessions de 50 minuts a cada escola. “En la primera d’aquestes sessions”, ha concretat Teresa Martínez, “s’ensenyarà l’alumnat a gestionar els conflictes mitjançant valors com el respecte i l’empatia perquè no es convertisquen en assetjament”. “En la segona”, ha continuat, “parlem específicament de la violència física i psicològica; de la relació de poder que estableix l’assetjador amb la víctima i de la importància de la responsabilitat col·lectiva, de l’entorn, per a anul·lar-la. I, la tercera, introduïda en 2020, versarà en exclusiva sobre ciberbullying.

“L’assetjament en el ciberespai s’ha vist potenciat per la pandèmia”, ha assegurat la presidenta de l’entitat a la regió. “Detectem la tendència per la nostra experiència com a educadors i les telefonades que rebem en les línies de la fundació”. És per això que, en l’última sessió de les xarrades, es posarà èmfasi en la configuració i en el control de la privacitat en aplicacions i en xarxes socials, i en el fet de no enviar continguts comprometedors i d’efectuar un ús d’internet allunyat de la violència escolar.


Ajuntament d'Elx
Privacy Overview

Esta web utiliza cookies para que podamos ofrecerte la mejor experiencia de usuario posible. La información de las cookies se almacena en tu navegador y realiza funciones tales como reconocerte cuando vuelves a nuestra web o ayudar a nuestro equipo a comprender qué secciones de la web encuentras más interesantes y útiles.