Educació cofinança la tercera edició del Programa de Prevenció de Violència Escolar a Elx

Educació cofinança la tercera edició del Programa de Prevenció de Violència Escolar a Elx

La Fundació ANAR posarà en marxa tallers per a la prevenció de l’assetjament a les aules en 15 col·legis de primària del municipi


L’Ajuntament d’Elx i la Fundació ANAR s’alien per tercer any consecutiu per a combatre l’assetjament escolar i el ciberbullying a Elx. La tinenta d’alcalde, María José Martínez, i la presidenta de l’organització a la Comunitat Valenciana, Teresa Martínez, han informat dels detalls del III Programa de Prevenció de Violència Escolar; una iniciativa finançada per la Regidoria d’Educació y la Fundació Juan Perán Pikolinos, destinada a estudiants de cinqué curs de primària d’un total de 15 col·legis públics, concertats i privats del municipi.

“L’objectiu, treballar a les aules per a previndre i millorar la convivència, i dotar l’alumnat d’eines amb les quals afrontar situacions d’assetjament escolar”, ha manifestat la regidora, després de traslladar el seu agraïment a la Fundació Juan Perán Pikolinos “per la seua participació i sensibilitat”. A més, ha explicat que, en la present edició, la qual es durà a terme del 19 d’abril al 7 de maig de 2021, de manera presencial en 12 centres i en línia en tres, s’orientarà a xiquets i a xiquetes de cinqué curs i no de sisé com en anys anteriors per la precocitat d’ús dels mitjans electrònics, porta d’entrada del ciberassetjament.

Per segona vegada des que ve desenvolupant-se aquesta iniciativa a la ciutat, s’impartirà una sessió dedica en exclusiva al ciberbullying

Per això, seran els psicòlegs d’ANAR, especialitzats en la problemàtica de la violència a l’aula i en internet, els que s’encarregaran d’implementar un programa que, en el seu vessant in situ, consistirà en tallers amb tres sessions de 50 minuts a cada escola. “En la primera d’aquestes sessions”, ha concretat Teresa Martínez, “s’ensenyarà l’alumnat a gestionar els conflictes mitjançant valors com el respecte i l’empatia perquè no es convertisquen en assetjament”. “En la segona”, ha continuat, “parlem específicament de la violència física i psicològica; de la relació de poder que estableix l’assetjador amb la víctima i de la importància de la responsabilitat col·lectiva, de l’entorn, per a anul·lar-la. I, la tercera, introduïda en 2020, versarà en exclusiva sobre ciberbullying.

“L’assetjament en el ciberespai s’ha vist potenciat per la pandèmia”, ha assegurat la presidenta de l’entitat a la regió. “Detectem la tendència per la nostra experiència com a educadors i les telefonades que rebem en les línies de la fundació”. És per això que, en l’última sessió de les xarrades, es posarà èmfasi en la configuració i en el control de la privacitat en aplicacions i en xarxes socials, i en el fet de no enviar continguts comprometedors i d’efectuar un ús d’internet allunyat de la violència escolar.