Una jornada sobre ciència reuneix en el Centre de Congressos d’Elx més de 800 estudiants

Una jornada sobre ciència reuneix en el Centre de Congressos d’Elx més de 800 estudiants

Els i les alumnes han divulgat la ciència entre els seus companys en “Cientifica’t, no hi ha científic xicotet”

Aquesta activitat sorgeix a partir d’un curs organitzat pel Cefire per a explicar la ciència a les aules

 

Més de 800 estudiants, des d’Infantil fins a Batxillerat, s’han donat cita en el Centre de Congressos amb motiu de la jornada “Cientifica’t, no hi ha científic xicotet” per a explicar com s’ensenya la ciència a les aules.

Aquesta activitat ha sorgit a partir d’un curs organitzat pel Centre de Professors d’Elx en el qual han participat 44 docents per a abordar la manera d’explicar la ciència als escolars, segons ha informat el director del centre, Carlos Sánchez.

La jornada ha comptat amb la participació de 14 centres d’ensenyament d’Elx, Crevillent i Santa Pola i, entre altres activitats, alguns alumnes han fet de divulgadors de principis científics entre els seus companys.

Els escolars han pogut comprovar com s’aplica la química en la cuina, han participat en jocs de matemàtics o han experimentat amb reaccions químiques. També han treballat estratègies d’escacs i han construït un triangle de Sierpinski.

Els participants han rebut la visita de l’alcalde d’Elx, Carlos González, de la regidora d’Educació, Patrícia Macià, i de la presidenta del Consell Escolar Valencià, Encarna Cuenca.

L’alcalde ha destacat la implicació municipal en la dinàmica educativa de la ciutat “com la millora dels centres educatius i, juntament amb la Generalitat, de la construcció dels centres educatius necessaris a la ciutat, però també en qüestions tan valuoses com aquesta jornada que té com objectiu divulgar la ciència entre els més joves”.

Per part seua, la presidenta del Consell Escolar Valencià ha assenyalat que aquesta jornada “és una aposta absolutament innovadora pel que entenem que ha de ser l’educació. Sempre diem que l’educació ha d’estar protagonitzada per l’alumnat, però en moltíssimes ocasions queda en un segon lloc. Ací, en aquesta jornada, els i les alumnes són els protagonistes, són els que estan explicant què han fet a l’aula”.

Així mateix, Cuenca ha participat en una reunió amb les AMPA de la comarca per a explicar les propostes que el Consell Escolar ha enviat a la conselleria d’Educació per a millorar l’ensenyament, i també ha assistit a unes jornades de foment de la lectura i de col·laboració entre les biblioteques públiques i dels centres escolars.