L’alcalde celebra que el Consell complisca amb el Fons de Cooperació Local

L’alcalde celebra que el Consell complisca amb el Fons de Cooperació Local

González exigix al president de la Diputació que sume esforços amb la Generalitat i pose fi a l’arbitrarietat en el repartiment dels fons.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha valorat positivament la notícia segons la qual la Generalitat està disposada a complir amb el Fons de Cooperació Local i dotar els municipis de recursos imprescindibles per a atendre les necessitats dels Ajuntaments.

“El fons de cooperació local és una mesura molt positiva que significa el suport financer de la Generalitat als municipis de la Comunitat”, ha dit el González, que ha recordat que “es tracta d’una obligació derivada de l’Estatut d’Autonomia, que ha sigut reiteradament incomplida pels governs anteriors i que el Govern del President Puig, ha decidit complir, cosa que des de l’àmbit municipal  valorem molt positivament”.

Per a l’alcalde, “en este moment en què no es recuperen els ingressos públics però en què hi ha grans necessitats en els Ajuntaments és molt important que la Generalitat done suport financerament a les corporacions locals, amb la creació d’un fons incondicionat i de lliure disposició”.

Ha afegit que és molt positiu que eixe fons estiga suplementat per les diputacions provincials, perquè per una part permet que siguen més els recursos que es transferixen als ajuntaments, i per l’altra permet que les diputacions realitzen amb objectivitat les seues obligacions de cooperar amb les entitats locals.

Segons Carlos González “el fons representa una distribució objectiva dels recursos a la qual és molt difícil negar-se, excepte que se siga partidari del repartiment arbitrari i capritxós dels fons”.

“El presidenta de la Diputació d’Alacant no deuria dubtar i hauria sumar esforços a la Generalitat, com ho farà la Diputació de València. Els Ajuntaments necessitem recursos i volem un repartiment que atenga paràmetres objectius, cal posar punt i final a l’arbitrarietat en el repartiment de fons i des de l’Ajuntament d’Elx exigim al President de la Diputació que actue amb serietat i amb rigor en benefici dels ajuntaments i que aparque les seues cuites amb la Generalitat”, ha conclòs.