Firmat un acord per a explorar nous nínxols de treball a Elx

Firmat un acord per a explorar nous nínxols de treball a Elx

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i representants dels agents socials han firmat este matí en l’Ajuntament l’acord territorial d’ocupació, que servirà per a realitzar un estudi que permeta detectar nínxols de mercat i aplicar iniciatives experimentals a fi de crear llocs de treball de qualitat mitjançant autoocupació, cooperatives o altres fórmules.

Este acord contempla una inversió de 50.000 euros per a fer l’estudi i de 100.000 euros per a executar els projectes experimentals d’ocupació, amb subvencions aportades per la Conselleria d’Economia Sostenible. La data d’acabament s’ha fixat al setembre de l’any que ve, encara que la intenció és que tinga continuïtat, segons confirmà el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez.

Per part dels agents socials, la UGT estigué representada en l’acte de la firma per Ismael Senent, secretari territorial intercomarcal; per CC OO acudí Antonio Ferrández, secretari d’Acció Sindical d’Ocupació i Formació; i per Coepa estigué Cristina Pernas. L’acord, segons destacà l’alcalde, està obert a altres agents socials.

L’alcalde d’Elx assenyalà que “el principal problema dels nostres ciutadans té a vore amb la necessitat de tindre un treball de qualitat. En eixe sentit, hui fem un pas més en posar en marxa polítiques dirigida a crear treball, una prioritat fonamental del govern municipal, raó per la qual estem treballant amb intensitat en eixa direcció”.

“Este acord territorial s’incardina en eixe objectiu del Govern municipal. Forgem una aliança entre els agents socials i l’Ajuntament dirigida per una banda a sol·licitar l’ajuda al Servef per a detectar nínxols, i per l’altra per a crear programes d’ocupació de naturalesa experimental, innovadors, que ens permeten descobrir on posar en marxa iniciatives de suport per a la generació de llocs de treball”, afegí Carlos González..

Antonio Ferrández, de CC OO, manifestà que “agraïm totes estes iniciatives. Cal tindre en compte que durant la passada legislatura el diàleg social ha estat coartat. L’ocupació és la major xarxa solidària que pot tindre este país. Sense treball no hi ha futur. Segurament l’any que ve tindrem millors diagnòstics per a saber amb els empresaris i amb els treballadors quines mesures hem de prendre en este món globalitzat. Nosaltres ens felicitem per l’acord”.

En nom de la UGT, Ismael Senent indicà que “el  treball ens ocupa i ens preocupa, i la nostra intenció és posar les persones en el focus d’atenció a fi de millorar-ne l’ocupabilitat. Este acord està enfocat en dos fases, un primer projecte que és el diagnòstic del territori per a detectar necessitats, i l’altre per a posar en marxa plans experimentals que permeten buscar nous nínxols d’ocupació”.

Quant a Coepa, Cristina Pernas expressà que “com deia el nostre company, el treball ens ocupa i ens preocupa, i en este cas, a més, ens unix. I crec que ha de ser així. Si hi ha alguna en la qual han d’estar unides les parts socials, empresarial i administrativa és precisament en temes de treball. També hem de parlar de continuïtat de l’acord perquè no és una cosa que s’haja de quedar ací. En tot allò a què puguem donar suport en este sentit, allí es trobarà Coepa”.