Parcs i Jardins treballa per evitar l’aparició de la processionària del pi

Parcs i Jardins treballa per evitar l’aparició de la processionària del pi

El departament de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Elx està realitzant un tractament preventiu en el municipi contra la plaga de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa) amb endoteràpia i plaguicides biològics (Bacillus thuringiensis).

 

D’aquesta manera, es garanteix que no es reproduïsca la processionària en els pins tractats, i s’està actuant en els horts de Sant Plàcid, hort del Monjo, parc Fernández Ordóñez, carrer Victòria Kent i en el vessant del riu Vinalopó. En primer lloc, s’han tractat aquests espais perquè són els més transitats per la ciutadania, i on es localitzen un gran nombre de pins. El següent pas és administrar l’endoteràpia i el tractament biològic en col·legis, pedanies i en el Parc Industrial de la Torre del Pla (Torrellano).

Els tècnics municipals calculen que es tractaran més de dos mil dos-cents exemplars de pi blanc. Ja han actuat en més de mil i aquestes labors es complementen amb els tractaments que la Generalitat ha aplicat aquesta tardor en àrees com la zona de muntanya de la lloma de Valero i Paller, la Penya de les Àguiles i la serra del Molar.

La processionària del pi comença a reproduir les seues larves al gener, i és a la primavera quan el cuc cau a terra i hi ha el perill de provocar urticàries. Per això, la tardor és el moment idoni per a aplicar el tractament preventiu, abans que es reproduïsca l’insecte. 

El regidor de Parcs i Jardins, Antonio García, ha assenyalat que “el tractament amb l’endoteràpia en espais públics és fonamental per la seua eficàcia i perquè així no es polvoritza i s’exposa els vianants al producte fitosanitari. Esperem que amb aquests tractaments la incidència de la plaga siga menor durant els pròxims mesos.”