“Teniu tot el nostre suport, tant el de la Corporació com el meu propi com a alcalde”

“Teniu tot el nostre suport, tant el de la Corporació com el meu propi com a alcalde”

Carlos González anima la nova directiva de la Societat Vinguda de la Mare de Déu durant la presentació de la revista “Sóc Per a Elig” i dels càrrecs elets, a treballar amb ímpetu.

La publicació aplega al número 28 amb més de 200 pàgines i destacats articles com el dels 500 anys de la instal·lació de les Clarisses a Elx o el rescatat pregó de 1990 d’Antonio Berenguer Fuster.

En un saló de plens abarrotat de públic, la Societat Vinguda de la Mare de Déu presentà este divendres, a última hora de la vesprada, la tripleta, el pregoner i l’últim número de la revista “Sóc per a Elig”, en un tradicional acte que s’ha convertit en l’antesala de la festivitat il·licitana i en el qual l’alcalde, Carlos González, digué que “teniu tot el nostre suport, el de la Corporació i el meu propi per a conservar esta tradició tan valorada, volguda i arrelada com és la Vinguda de la Mare de Déu”.
El nou president de la Societat, José Manuel Sabuco, dedicà unes paraules d’agraïment als assistents, felicità els autors dels articles i els càrrecs honorífics, i presentà el coordinador del número 28 de la revista, José Ruiz Torres.
La revista “Sóc per a Elig”, en paraules de José Ruiz, “té la finalitat de transmetre tradicions, vivències i records envers la Patrona. Tradicions que els il·licitans hem sabut mantindre al llarg del temps”.
Comentà el coordinador que l’actual edició ha disposat de 36 col·laboradors i que es presenta més reduïda que el número anterior, en el qual es commemorava el 150 aniversari de la Societat, “però la qualitat no s’ha vist minvada”.
José Ruiz exalçà el valor de cada article i destacà el referit als 500 anys de la instal·lació de les Clarisses a Elx i el que rescata el pregó de l’any 1990, del reverend Antonio Berenguer Fuster. Així mateix, el coordinador també donà a conéixer el primer certamen de fotografia en honor del fotògraf Julián Fernández Parreño ‘Monferval’. I, per altra banda, anuncià que Cantó visitarà un total de 35 col·legis durant els pròxims dies, en un recorregut que acabarà el 3 de desembre a l’Asil d’Ancians.
Durant l’acte foren presentats els càrrecs elets d’enguany, que reberen una insígnia i un pergamí:
Guaita de costes Francesc Cantó: Francisco Sanmartín. Portaestandard: José Antonio Roman Parres (president ixent després 16 anys en el càrrec). Tripleta: Jerónimo Tripliana, anterior representant de Cantó, i José Guilabert, tècnic de festes de l’Ajuntament. Entitat abanderada: Unió de Fester del Camp d’Elx (UFECE). Il·licità absent distingit: Sacramento Alvear. Il·licitana absent distingida: Carolina Andrada. El pregoner de la Vinguda de la Mare de Déu, José Antonio Valero, rector dels Desemparats, pronuncià unes emotives paraules durant una breu intervenció. “Sóc il·licità de cor”, comentà entre aplaudiments, “i estaré a disposició d’este poble sempre, sempre, sempre”.

Un treball de gran qualitat
L’alcalde de la ciutat, Carlos González, digué en la seua al·locució que “em sent absolutament honrat de tindre la possibilitat de poder compartir este acte tan tradicional. He fullejat la revista i he de dir-vos que és un treball de gran qualitat, en la fotografia i en els articles. Enhorabona a l’equip de redacció que ha coordinat José Ruiz”.
“Vull aprofitar esta ocasió per a felicitar públicament José Manuel Sabuco, el president recent elegit, i , no cal dir-ho, tot el seu equip, la junta directiva, que com el propi José Manuel indica en l’editorial de la revista, està carregada de projectes, d’il·lusió i de ganes de treballar per i per a Elx i per la tradició de la Vinguda de la Mare de Déu. Ànim i molta força per a impulsar el vostre projecte. Sabeu que teniu tot el nostre suport, tot el suport de la Corporació i el meu com a alcalde en eixe esforç que feu per conservar esta tradició tan valorada, volguda i arrelada com és la Vinguda de la Mare de Déu”, assenyalà Carlos González.
“També vull felicitar els càrrecs elets, Jerónimo Tripliana, José Guilabert, l’abanderat, la Unió de Festers del Camp d’Elx (UFECE), i José Antonio Valero, el nostre pregoner. Desitgem poder escoltar-te en un pregó que faràs, com sempre, en la proximitat i en el cor. I en este capítol de felicitacions no serià just que no tinguera unes paraules per a reconéixer el gran treball que ha desplegat durant mols anys, crec que durant 16, José Antonio Roman Parres, acompanyat per successius equips. Gràcies pel teu treball desinteressat, per la teua passió i per eixe ímpetu que ha fet que esta tradició haja guanyat molt i estes festes tinguen més arrelament popular”, destacà l’alcalde entre forts aplaudiments del públic.
Garlos González conclogué dient que “vull felicitar també els guanyadors del concurs de cartells, Fernando Sánchez i Paz Arias. I, per acabar, només em queda reiterar la proximitat de les festes de la Vinguda. Ja han començat els assaigs, ahir mateix passàvem pel pont de Canalejas i ja véiem Cantó recorrent la vessant, assajant. Vos animem a viure esta tradició, bones festes”.
El públic assistent pogué arreplegar en el saló de plens exemplars de la revista, que consta de més de 200 pàgines i en la portada de la qual figura Cantó anunciant la troballa de la Mare de Déu.