L’Ajuntament finalitza les primeres obres pendents del Pressupost Participatiu de 2010

L’Ajuntament finalitza les primeres obres pendents del Pressupost Participatiu de 2010

El regidor de Participació, Felip Sànchez, acompanyat per la regidora de Cultura, Patrícia Macià, visiten el col·legi Mediterrani en el perímetre del qual s’han col·locat tanques per a garantir la seguretat dels escolars

En total es destinaran 230.000 euros per a un total de 19 propostes fetes pels ciutadans fa cinc anys
El regidor de Participació, Felip Sànchez, i la regidora d’Educació, Patrícia Macià, han visitat este matí el col·legi Mediterrani on l’Ajuntament, a través del Pressupost Participatiu, ha col·locat una tanca de protecció en el perímetre del centre per a garantir seguretat dels alumnes a l’eixida i entrada a les classes.
Tal i com ha indicat Sànchez, esta era una de les actuacions pendents de realitzar corresponents al Pressupost Participatiu de 2010-2011.
“El Pressupost Participatiu és una qüestió bàsica per a este equip de govern”, ha explicat Sànchez, que ha afegit que “en el primer pressupost que realitzàrem volíem tindre ja eixe Pressupost Participatiu present, però com no teníem marge per a dur a terme el procés decidírem recuperar les 16 propostes que quedaren pendents de l’exercici 2010-2011 ja que hi hagué un canvi de govern i el PP no arribà a executar-ne cap”.
El regidor ha assenyalat que es tractava inicialment de 16 propostes, a les quals s’han afegit tres més, amb un pressupost total de 230.000 euros.
Felip Sànchez ha dit que fins ara ja s’han executat, a més de les tanques del Mediterrani, altres sis propostes: Dotar d’equipament audiovisual els centres cívics d’Asprella i de la Gàlia, un aparcament de bicicletes al Raval i tres fonts d’aigua potable en el parc de Sant Jaume de la Penya de les Àguiles, en la Plaça de la Cooperativa de l’Altet i en l’avinguda de la Universitat.
El preu d’estes actuacions ascendix 27.220 euros.
Les propostes que s’estan executant en estos moments són la creació de voravia en la Vereda de Santa Teresa i la reparació de la teulada en els centres cívics de Matola i Asprella.
Queden pendents d’execució en els pròxims mesos altres nou propostes per valor de 54.700 euros.
Millora centres públics
Per la seua part, Patrícia Macià, ha assenyalat que “esta és una altra de les actuacions de millora d’instal·lacions educatives que s’està desplegant des de l’Ajuntament, ja que este equip de govern té com prioritat la millora dels espais públics, especialment els educatius i esportius”.
“Estem escoltant la gent i esta era una de les seues propostes. Des de Participació i Manteniment s’està desplegant un gran esforç per a atendre les peticions dels ciutadans i ciutadanes”, ha afegit Macià.