L’Ajuntament accelera els tràmits per a la posada en marxa de l’Institut de la Palmera

L’Ajuntament accelera els tràmits per a la posada en marxa de l’Institut de la Palmera

El passat divendres 10 de febrer finalitzà el termini de presentació de projectes i és una empresa la que opta a recuperar la tecnologia de les palmeres “in vitro” de la ciutat

Gaia Lab Spain és el nom de l’empresa que ha presentat el projecte per a la recuperació de l’Institut de la Palmera. Així ho ha explicat el regidor de Medi Ambient, Antonio García, en la roda de premsa de la Junta de Govern Local, que ha indicat que el termini de presentació de projectes finalitzà el passat 10 de febrer i que ara se seguirà amb el procés a fi que l’Institut estiga a punt en la major brevetat possible.
“El pròxim dilluns procedirem a realitzar la primera mesa de contractació en la qual es desvelarà el contingut del primer dels tres sobres que hi ha”, ha assegurat Antonio García, que ha subratllat la importància d’este projecte pel seu valor tecnològic i per recuperar el paisatge verd de palmeres que caracteritza Elx.
Electricitat
Per la seua part, la Junta de Govern Local ha aprovat els Plecs de Condicions Administratives Particulars i de Prescripcions Tècniques que alforraran a la ciutat prop de 250.000 euros anuals en consum energètic.
“Entre altres mesures, s’instal·laran reductors de flux lumínic i rellotges astronòmics que servisquen per a controlar l’encesa i apagada dels fanals”, ha explicat el regidor d’Ocupació, Héctor Díez.
Platges
La Junta de Govern Local ha aprovat també la proposta de modificació de l’Ordenança Municipal reguladora de Tinença d’Animals de Companyia.
Concretament, segons ha explicat la regidora de Turisme, Mireia Mollà, es volen modificar els articles pertinents que prohibixen expressament l’entrada de gossos a les platges. “El que farem serà modificar-los perquè els gossos puguen entrar en les platges que s’habiliten expressament per a eixe ús”, ha argumentat Mollà.