L’Ajuntament insistix en el fet que “no es tanquen terrasses, sinó que s’està treballant perquè s’ajusten a la llei”

L’Ajuntament insistix en el fet que “no es tanquen terrasses, sinó que s’està treballant perquè s’ajusten a la llei”

El regidor d’Obertures recorda que s’insta els establiment a corregir situacions que impliquen un risc per a la seguretat dels usuaris i dels veïns

El regidor d’Obertures, Carlos Sánchez, ha eixit al pas de la polèmica oberta relativa a la normalització de terrasses a fi d’aclarir diverses qüestions. Sánchez assegura que s’estan generant missatges que no es corresponen amb la realitat: “Vull deixar clar que el que estem fent des de l’Ajuntament és complir la legalitat i no per una qüestió de capritxo, sinó perquè en molts casos està en risc la seguretat tant dels usuaris d’estes terrasses com la dels veïns“.
El regidor ha indicat que s’està actuant d’acord amb l’ordenança de 2013 aprovada la passada legislatura pel PP, cosa per la qual els populars són els menys indicats per a donar lliçons de res. “No podem girar la vista i ignorar allò que diu la llei: tindre estufes de gas o estufes elèctriques sense les corresponents autoritzacions suposa un risc que no podem ignorar”, ha indicat el regidor.
Carlos Sánchez ha insistit en el fet que “no es tracta de tancar terrasses, es tracta d’adequar-les a la legalitat. No pot ser que hi haja establiments que mantinguen tancaments ancorats al sòl impedint el pas dels servicis d’emergència com ambulàncies o bombers. I no els demanem que retiren les terrasses, sinó que col·loquen paravents degudament autoritzat pels tècnics del servici d’Obertures, que respecten las mesures de seguretat”.
El regidor d’Obertures indica que “a més no és just que hi haja establiments que sí que complixen amb la legalitat tant en matèria de seguretat com estar al corrent del pagament de les taxes i altre que no en fan cas. La llei és igual per a tots”.
En este sentit recorda que s’està instant els locals que tenen deute amb Suma a saldar-la. “Estem desplegant una campanya perquè els grans deutors es posen al dia, ja que hi ha establiments que deuen fins 25.000 euros. No és just que uns paguen i altres no. El 75% dels locals complix amb les seues obligacions i és just que la resta ho faça”.
Carlos Sánchez ha explicat que “des d’este departament estem treballant en la modificació de l’actual ordenança després de la consulta prèvia que realitzem als ciutadans per mitjà de la web. Estem elaborant l’esborrany que haurà ser ratificat pel Ple i intentem corregir alguns aspectes per a fer-la més permissiva”.