Elx es posa en marxa amb el Pla Estratègic per a ser Capital Verda Europea en 2030

Elx es posa en marxa amb el Pla Estratègic per a ser Capital Verda Europea en 2030

L’alcalde, Carlos González, ha ressaltat que l’objectiu d’esta iniciativa és il·lusionar els il·licitans com quan la UNESCO declarà el Palmerar i el Misteri d’Elx Patrimonis de la Humanitat

El regidor de Medi Ambient, Antonio García, ha exposat que les polítiques que s’estan desplegant en la ciutat ja estan encaminades a fi d’aconseguir l’objectiu

Elx es posa en marxa amb el Pla Estratègic per a ser Capital Verda Europea en 2030. L’alcalde, Carlos González, i el regidor de Medi Ambient, Antonio García, han parlat este matí sobre la primera reunió del Comité de direcció que s’ha celebrat ahir en el Centre de Congressos per establir els punts que es duran a terme per realitzar este pla.
“Ahir es parlà de la metodologia per a aconseguir l’objectiu, que volem que il·lusione la ciutat tant com quan la UNESCO declarà el Palmerar i el Misteri d’Elx Patrimonis de la Humanitat”, ha indicat l’alcalde, que ha afegit que ahir ha començat una reflexió sobre la “ciutat desitjada, l’Elx que volem”.
El regidor de Medi Ambient i Vicepresident del Comité, Antonio García, ha assenyalat que este projecte posa en valor tot allò que és la ciutat, “un municipi sostenible i preparat per a optar a esta distinció”.
“Partim ja amb prou avantatge: tenim tres universitats, dos Patrimonis de la Humanitat, una indústria modèlica…”, ha explicat Antonio García, que ha afegit que el Pla Estratègic engloba tots els sectors de la ciutadania i no solament les zones verdes. “Cal pensar en l’oci, la indústria, el treball, la innovació…”, ha ressaltat García.
Així mateix, el regidor de Medi Ambient ha volgut indicar que no es vorà cap canvi respecte a les polítiques que es duguen a canvi. “Fa any i mig que de les iniciatives que efectuem i que encaixen amb este pla i dels temes que tracta, ja n’estem parlant des de fa temps”, ha exposat Antonio García.
El Comité directiu per a la realització del Pla Estratègic el formen 31 persones entre les quals destaquen, segons ha comentat Antonio García, persones de la societat civil il·licitana, polítics, gent jove i molta participació femenina. “Es important que no fallem en això”, ha apuntat el regidor