L’alcalde visita la Pirotécnia Ferrández en la recta final per a la Nit de l’Albà

L’alcalde visita la Pirotécnia Ferrández en la recta final per a la Nit de l’Albà

Carlos González destaca la professionalitat dels pirotècnics, a qui agraeix el seu esforç per aconseguir un espectacle pirotècnico únic en el món.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de Festes, José Pérez, han visitat aquest matí la Pirotécnia Ferrández, a Redovà, que enguany compleix el seu 25 aniversari com a encarregada del desenvolupament pirotècnic de la Nit de l’Albà. “És una visita imprescindible i molt interessant, en la qual hem pogut comprovar de primera mà com s’estan realitzant tots els treballs perquè tinguem aquest 13 d’agost una Nit de l’Albà esplèndida”, ha assenyalat l’alcalde, que ha agraït a la Pirotécnia Ferrández la gran labor que estan duent a terme. “Un treball absolutament artesanal amb la finalitat de realitzar una Palmera de la Verge que sorprenga encara més i siga un moment de satisfacció per a tots els il·licitans i il·licitanes. I no solament açò, són molts mesos d’esforç perquè durant aquesta hora màgica la ciutat gaudisca d’aquest espectacle únic”.

L’alcalde ha dit que “més de mil coetons i cent quilos de pólvora faran que la Palmera de la Verge il·lumine la ciutat i aconseguir una altitud de 250 metres i un diàmetre de 600 metres. Estic convençut que la Pirotécnia Ferrández ens permetrà gaudir d’una excel·lent Nit de l’Albà”.

Per la seua banda, Manuel Ferrández, representant de la Pirotécnia Ferrández, ha explicat que porten treballant des de fa mesos i aquests dies estan donant els últims retocs als elements que componen la Nit de l’Albà.

Segons Ferrández “la Nit de l’Albà és un espectacle únic a Espanya, i no sé si en el món, per la seua peculiaritat, ja que no és el típic castell. A Elx es llança des de 17 punts diferents, amb llançaments sincronitzats en 45 minuts i amb la culminació de la palmera més gran del món, la Palmera de la Verge”.

Ferrández ha dit que enguany s’intentarà que la llum de la Palmera de la Verge es mantinga més temps i la novetat serà la introducció de més color en els coets laterals de la palmera per a aconseguir més homogeneïtat entre el centre i els extrems.

A més, s’introdueixen nous colors en la tronà per a guanyar en vistositat.