L’Ajuntament d’Elx es felicita per l’aposta decidida del Consell pels centres d’atenció a persones amb diversitats funcionals

L’Ajuntament d’Elx es felicita per l’aposta decidida del Consell pels centres d’atenció a persones amb diversitats funcionals

La Conselleria de Polítiques Inclusives ha atorgat més de 4 milions d’euros als centres d’atenció a persones amb diferents discapacitats o diversitats funcionals del Baix Vinalopó, augmentat en un 42% el seu import respecte al 2015 com publica el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana

 

L’Ajuntament es congratula per l’aposta decidida de la Conselleria de Polítiques Inclusives i Igualtat, dirigida per Mónica Oltra, per les polítiques destinades al rescat de les persones i a la devolució de la dignitat a totes aquestes famílies que lluiten dia a dia pel benestar dels seus fills i filles.

En aquest sentit, són més de 4 milions d’euros els concedits en subvencions als centres d’atenció d’Elx i Crevillent per a les seues tasques de manteniment i atenció a persones que pateixen malalties, discapacitats o diversitats funcionals.

Així és, l’Associació de Familiars de Persones amb Malaltia Mental d’Elx, Crevillent, Santa Pola i Illa de Tabarca (Asfeme) rep per primera vegada unes subvencions de 69.156 € i 354.715,20 € per al seu Centre de Dia i la Residència, que serà una realitat després de l’estiu gràcies a la gran labor de la consellera Mónica Oltra. Una reivindicació de l’associació des de fa més de 15 anys i que, finalment, aquest 2017 serà una realitat. A aquesta subvenció cal afegir els 187.026 € en concepte d’habitatges tutelats, quantia que és idèntica a la de l’exercici passat i que es va incrementar en un 5% respecte al 2015.

També l’associació Aspanias rep 599.284 euros, un 24% més que el 2015 i 78.000 euros més que l’any passat, així com el Centre d’Atenció Primerenca de la Fundació Salut Infantil, que per primera vegada rep 274.400 € per al desenvolupament de la seua importantíssima labor.

“Queda demostrada l’aposta decidida del Govern del Botànic per a les persones i per retornar la dignitat i els drets a qui més ho necessiten. El gran treball de la conselleria de Mónica Oltra és fonamental i es manifesta directament en les comarques del sud, en el nostre municipi i en els il·licitans i les il·licitanes que més ho necessiten “, ha manifestat la regidora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, que ha volgut agrair també la tasca d’aquestes associacions que fan que el dia a dia d’aquestes persones siga una miqueta millor.