L’Ajuntament d’Elx ret homenatge a Miguel Ángel Blanco i a totes les víctimes del terrorisme

L’Ajuntament d’Elx ret homenatge a Miguel Ángel Blanco i a totes les víctimes del terrorisme

L’alcalde llig una declaració institucional en el 20 aniversari de l’assassinat del regidor d’Èrmua per ETA després de dos dies de segrest. Membres de la corporació, ciutadans i representants de diferents entitats i institucions guarden un minut de silenci en la Plaça de Baix

“Hui dediquem un sentit record a Miguel Ángel Blanco, i a totes, absolutament a totes, les víctimes de la desraó terrorista que tant dolor ens ha causat”, assenyala la declaració institucional llegida aquest matí per l’alcalde d’Elx, Carlos González, en el saló de plens, amb motiu de “els vint anys de l’assassinat del regidor del PP en l’Ajuntament d’Èrmua, Miguel Ángel Blanco, després de dos dies de segrest i macabre compte arrere per l’ultimàtum etarra, la qual cosa va fer que l’assassinat ens dolguera en el profund de les nostres ànimes i consciències”.

La declaració institucional va comptar amb el recolzament de representants de tots els grups polítics de la corporació municipal, autoritats acadèmiques, membres de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, ciutadans i diferents responsables d’entitats i institucions de la ciutat.

Després de la declaració es va guardar un minut de silenci en la Plaça de Baix, secundant la convocatòria realitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). La concentració va ser seguida d’un llarg aplaudiment.

“Hui recordem a Miguel Ángel Blanco i cadascuna de les 857 persones assassinades per ETA, i també recordem que la derrota del terror i la desraó ha sigut producte de la determinació i perseverança de la societat espanyola, de la unitat dels demòcrates en la lluita contra el terrorisme; de l’acció eficaç de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat; de la fermesa de jutges i fiscals; i de la dignitat de les víctimes del terrorisme, que han sigut la referència ètica que ha enfortit la nostra democràcia i que ha permés que l’Estat de Dret s’haja imposat a la barbàrie terrorista”, diu la declaració.

“A totes i tots els artífexs de la derrota del terrorisme, el nostre agraïment, el nostre respecte i la nostra admiració. I a la memòria de Miguel Ángel Blanco i de totes les víctimes del terrorisme, el nostre tribut i tot el nostre afecte”, conclou.