El Consell de Medi Ambient s’obri al públic per a guanyar en participació i transparència

El Consell de Medi Ambient s’obri al públic per a guanyar en participació i transparència

El regidor de Medi Rural, Antonio García, ha lliurat als membres d’aquest òrgan l’esborrany de l’ordenança de Medi Rural, amb l’objectiu que veja la llum al llarg d’aquesta legislatura

 

Aquest matí ha tingut lloc la reunió del Consell Agrari convocada pel regidor de Medi Rural, Antonio García. “Una trobada que ha sigut, per primera vegada, oberta al públic gràcies a una modificació efectuada per aquest equip de govern amb l’objecte de donar una major transparència i participació a aquest òrgan”, ha explicat Antonio García, que ha afegit que “hem inclòs tres noves associacions com Magranes d’Elx, ADR i AMFAR (Associació de dones i famílies d’àmbit rural) que no eren membres de ple dret fins ara”.

Aquest ha sigut el quart Consell Agrari d’aquesta legislatura i ha comptat amb deu punts de l’ordre del dia. Un dels principals temes tractats ha sigut retre comptes de projectes com Elx Capital Verda 2030, el grup d’acció local que ha permés rebre ajudes europees per al Camp d’Elx.

Hui s’han triat els dos membres del Consell Agrari que estaran en el Consell de Medi Ambient. Es tracta de Pedro Valero, president d’ASAJA, i Santiago Pascual, president de la Unió de Llauradors.

“També s’ha acordat hui la inclusió de l’Ajuntament en el Pacte Intervegas. Un pacte estatal que el que busca és defensar l’agricultura sostenible i la preservació del territori a través d’aquesta activitat econòmica”, ha declarat el regidor.

A més, Antonio García, ha lliurat als membres del Consell, entre ells als partits amb representació municipal, l’esborrany de l’ordenança de Medi Rural. “Un document que és susceptible de canvis, però que suposa una primera guia amb la finalitat d’aprovar en aquesta legislatura la primera ordenança de Medi Rural que tindrà el nostre municipi”.

El regidor ha anunciat que la pròxima reunió del Consell es farà coincidir amb la celebració de la Fireta del Camp d’Elx i que aquest mateix mes tindrà lloc el Consell de Medi Ambient que també es farà obert al públic per primera vegada.