Elx comptarà amb una Unitat de Suport Vital Avançat que substitueix el SAMU, que es desplaça a Santa Pola a l’estiu, i una ambulància de Suport Vital Bàsico, fruit de l’acord de pressupostos amb Cs

Elx comptarà amb una Unitat de Suport Vital Avançat que substitueix el SAMU, que es desplaça a Santa Pola a l’estiu, i una ambulància de Suport Vital Bàsico, fruit de l’acord de pressupostos amb Cs

El regidor de Sanitat, Carlos Sánchez, diu que l’USVA està dotada del mateix material i personal mèdic que l’ambulància que es desplaça a la localitat veïna. Els il·licitans comptaran a partir de l’11 de juliol amb la millor atenció sanitària urgent des de 2001, data en la qual la Generalitat va decidir traslladar un SAMU a Santa Pola. Aquest estiu hi haurà dues ambulàncies més que en els últims 16 anys

 

El regidor de Sanitat, Carlos Sánchez, ha valorat molt positivament que la Conselleria de Sanitat haja autoritzat el tercer vehicle sanitari d’atenció urgent per a Elx de cara al període estival (11 de juliol a 11 de setembre) , “atenent així una vella reivindicació de la ciutat”. A aquest, se sumarà una ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB), fruit de l’acord entre l’equip de govern i Ciutadans en els pressupostos.

Carlos Sánchez ha explicat que es tracta d’una Unitat de Suport Vital Avançat, un vehicle d’intervenció ràpida dotat amb tot el material necessari: monitor, desfibril·lador, respirador, material d’immobilització, material de farmàcia i fungible. A més, estarà atés per un metge, un infermer i un tècnic d’emergències.

Carlos Sánchez ha dit que aquest nou vehicle reforça l’atenció sanitària als il·licitans en el període estival, en el qual la Conselleria de Sanitat, atenent al desplaçament de població cap a la costa, trasllada una ambulància a Santa Pola des de l’any 2001.

“Es tracta d’una molt bona notícia per a la ciutat d’Elx i per als il·licitans, que estan comprovant com el canvi de govern, tant en la Generalitat com en l’Ajuntament, està repercutint en importants millores sanitàries per a la ciutat”, conclou Sánchez, que ha recordat l’obertura del PAS d’Altabix i la reforma de l’Hospital General, actuacions que ronden els 10 milions d’euros”.

En cada actuació d’una unitat USVA, si precisa d’una o diverses ambulàncies per al trasllat dels pacients, es poden passar els facultatius/ves  i  infermers/eres a una o dues ambulàncies diferents, amb la possibilitat de traslladar-hi els equips que transporta l’USVA (monitor-desfibril·lador, respirador, medicació, etc…), i convertir d’aquesta forma qualsevol ambulància convencional en una UCI/Unitat de SVA (Unitat de Vigilància intensiva / Unitat de Suport Vital Avançat, en definitiva, d’una ambulància medicalitzada amb els equips adequats a la situació concreta).

Informació addicional:

UVI: Unitat de Vigilància Intensiva
VIR: Vehicle d’Intervenció Ràpida

TNA: Transport No Assistit
SVB: Suport Vital Bàsic = Ambulància normal
SVA: Suport Vital Avançat = Unitat de Vigilància Intensiva = Ambulància Medicalitzada = Unitat Mèdica d’Emergències (UME)

Els departaments de salut d’Elx (el del General i el del Vinalopó) compten durant tot l’any amb una sèrie de vehicles d’emergències per a cobertura a la població, concretament 2 SAMU i 3 Unitats de Suport Vital Avançat. Quan arriba l’estiu, un dels SAMU es trasllada a Santa Pola, ja que el municipi quintuplica la població en dates estivals. En realitat, la població d’Elx compta amb els mateixos recursos, solament que un SAMU passa a tenir la seua base en una altra població.

A aquests recursos se sumen tres Unitats de Suport Vital Bàsic (SVB), una situada a Santa Pola i dues a Elx. Enguany, per primera vegada des de 2001, la Conselleria de Sanitat ha decidit seguir duent a terme el trasllat a Santa Pola, però incrementar els recursos a Elx.

S’actuarà des de:

-Consellería de Sanitat amb una Unitat de Suport Vital Avançat dotada de tot el material necessari, així que com a plantilla.

-Ajuntament d’Elx amb una ambulància de Suport Vital Bàsic durant dos mesos, de l’11 de juliol al 12 de setembre.