La Policia Local celebra unes jornades sobre el control dels punts de venda de pirotècnia

La Policia Local celebra unes jornades sobre el control dels punts de venda de pirotècnia

L’objectiu és unificar criteris de cara a les inspeccions que es duran a terme de l’1 al 13 d’agost amb motiu de les festes patronals

Com és habitual en les setmanes prèvies al mes d’agost i les seues festes patronals, ha tingut lloc la jornada de formació i unificació de criteris en matèria de pirotècnia. En elles es dóna coneixement als membres de la Unitat d’Establiment i Activitats (UEAC) dels detalls de l’operatiu de control dels punts de venda que es durà a terme de l’1 al 13 d’aquest mes.

Els encarregats d’exposar les novetats i directrius bàsiques han sigut tant l’inspector cap de la UEAC, José Antonio Corrales, com el responsable de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC), Torcuato Saavedra, dos consumats experts en la matèria.

El saló d’actes de la Prefectura de la Policia Local ha sigut el marc en el qual s’ha desenvolupat l’exposició i que ha sigut seguida pels agents que desenvoluparan les inspeccions en els locals de venda i l’atenció al ciutadà davant les queixes i problemes que se’n puguen rebre.

Des de la més recent informació quant a l’etiquetatge dels artificis pirotècnics fins a les normes bàsiques de seguretat en esdeveniments, com ara castells de focs artificials i mascletaes que tindran lloc en el terme municipal amb intensitat durant aquests pròxims mesos, han sigut els temes abordats pels formadors, davant un públic en moltes ocasions amb anys d’experiència pràctica.

La seguretat en el transport, emmagatzematge, venda, dispar i manipulació són punts que durant els últims anys han sigut abordats de forma contundent per la UEAC i les unitats territorials d’aquesta Policia, per la qual cosa, en l’actualitat, es gaudeix d’un nivell respecte a la normativa molt alt.

Excepte xicotetes incidències que són detectades immediatament pels agents i corregides ràpidament pels implicats, només aspectes nous en els últims temps, com la prohibició de venda dels “farolillos” lluminosos o problemes amb l’etiquetatge d’homologació, requereixen de la intervenció d’aquesta unitat especialitzada.