Els vora 700.000 euros que rep la ciutat del Fons de Cooperació de la Generalitat es destinaran a la millora d’espais públics

Els vora 700.000 euros que rep la ciutat del Fons de Cooperació de la Generalitat es destinaran a la millora d’espais públics

L’equip de govern denuncia que la Diputació Provincial torna a discriminar els il·licitans en no aportar els 700.000 euros que havia de rebre el municipi

La millora dels espais públics de la ciutat serà la destinació dels vora 700.000 euros que enguany rebrà l’Ajuntament procedents del Fons de Cooperació de la Generalitat Valenciana.

La Junta de Govern celebrada hui ha acordat dur a terme una modificació pressupostària per generació de crèdits que permetrà a l’equip de govern realitzar importants inversions en la millora de barris i pedanies.

Així ho ha explicat la portaveu de l’equip de govern, Patrícia Macià, que ha lamentat que la Diputació d’Alacant no haja aportat als municipis de la província la part que els correspon. “Al contrari del que ha ocorregut amb les províncies de València i Castelló, la Diputació d’Alacant governada pel PP, ha decidit, no sabem per quina raó, no lliurar a Elx ni a la resta de municipis l’aportació que els correspon”, ha assenyalat Macià, que ha afegit que “la Diputació torna a marginar els il·licitans, ja que d’haver aportat els prop de 700.000 euros que ens corresponen, haguérem pogut dur a terme el doble d’actuacions en la millora dels nostres espais públics, una prioritat per a l’actual equip de govern local”.

En la mateixa línia s’ha pronunciat el portaveu adjunt, Antonio García, que ha declarat que “cal recordar com de nocius estan sent els governs del PP per a la nostra ciutat. Al fet que la Diputació no ens atorgue els 700.000 euros que ens corresponen se suma que el Govern d’Espanya manté la Comunitat Valenciana, i més en concret, la província d’Alacant, a la cua d’Espanya en el finançament per habitant”.

El regidor ha assenyalat que part del fons de la Generalitat es destinarà a la millora de parcs i jardins. En aquest sentit, ha destacat una partida de 50.000 euros més per a Espais Verds, que se sumen als 100.000 que ja es van incrementar enguany. “Es tracta d’una partida important que permetrà la contractació de tres persones noves. Això repercutirà en la millora de les zones verdes que gestiona l’empresa municipal de jardineria i alhora donarà l’oportunitat de treballar a tres persones amb diversitat funcional”.

Per la seua banda, Ana Arabid ha indicat que “es destinaran 280.000 euros a la millora d’espais públics en les pedanies de Torrellano i el Altet, així com a l’entorn de la zona del cementeri vell. També es procedirà a l’asfaltat de carrers i es treballa amb els veïns en la possibilitat de crear alguna nova zona d’esplai”.

També s’invertirà en la millora de col·legis i instal·lacions esportives i es reforcen les activitats culturals.