Una programació d’altura per al Gran Teatre

Una programació d’altura per al Gran Teatre

Dins dels espectacles presentats destaca La Autora de Las Meninas i Drac Pack en teatre,  Antonio Carmona,  Pedro Guerra i Andrés Suárez en l’àmbit musical, Jorge Blas presentant un espectacle de màgia i Romnia en l’àmbit de la dansa

 

La regidora de Cultura, Patrícia Macià, ha presentat aquest matí la nova programació del Gran Teatre, que s’estendrà de setembre a gener, i en la qual s’inclouen espectacles de dansa, música, màgia, teatre i humor, a més d’un cicle de teatre familiar que es realitzarà durant set jornades.

Dins de la programació teatral destaca l’obra La Autora de Las Meninas, en la qual participa Carmen Machi; Yllana 25, un espectacle que arreplega els millors esquetxs dels 25 anys de la companyia; Sacramento, una estrena nacional que compta amb la presència de Cristina Alcázar i Francisco Boira; Drac Pack, denominat per la seua autora com un “big show”; Muñeca de Porcelana, obra recomanada per la Red Española de Teatros i, finalment, Himmelweg, Camino del Cielo, representada com homenatge en el dia mundial de l’holocaust.

L’apartat musical comença amb un espectacle homenatge a Grease i segueix amb Antonio Carmona, que ens delectarà amb el seu flamenc; Symphonic of Pink Floyd, un tribut al grup britànic; Andrés Suárez, que presentarà el seu últim disc Desde una Ventana i Mayumana Rumba, tribut a Estopa. Finalitzarà l’etapa musical el conegudíssim cantautor Pedro Guerra.

La màgia arribarà a Elx de la mà del mag internacional Jorge Blas amb Palabras de Mago i seguirà amb el mentalista Anthony Blake, que presentarà el seu espectacle 100% Blake.

Després de la màgia, arribarà el torn de l’humor de la mà d’Alex Clavero i Iñaki Urrutia i, posteriorment, amb El Club de la Comedia, que portarà artistes tan reconeguts en aquest àmbit com ara Yolanda Ramos, Salva Reina i Tomás García.

La dansa també tindrà el seu espai en el Gran Teatre amb Romnia, de Belén Maya, i amb El Cascanueces del Ballet de Moscou.

Dins de la programació no poden faltar mai espectacles per als més menuts, per la qual cosa es durà a terme un cicle de teatre familiar que començarà el 27 de desembre i que continuarà durant 7 jornades. Entre les obres que s’inclouen dins d’aquest cicle destaquen el musical El Libro de la Selva i Conecta Kids. Celebra El Cumpleaños de Pocoyó i Merlín, un Musical Mágico.

Macià ha destacat la qualitat i la gran diversitat de la nova programació i els nombrosos reconeixements que ha rebut Elx a nivell cultural a través dels informes del Circuit Teatral Valencià, en què s’indica que és la primera població, de les 71 que integren aquest circuit teatral, en nombre de funcions de teatre i dansa, i la que, proporcionalment, menys diners gasta. La regidora de Cultura ha volgut, a més, destacar que el Gran Teatre és l’espai cultural que més companyies valencianes contracta i ha agraït al programador Julián Sáez “la seua enorme labor i implicació amb aquest espai cultural tan necessari per a la ciutat”.