Ajudes a la contractació i a la creació d’empreses

Ajudes a la contractació i a la creació d’empreses

L’Ajuntament espera la creació de 80 nous llocs de treball gràcies a les subvencions “Elche Emplea”

Héctor Díez, edil de Promoció Econòmica, ha parlat aquest matí sobre les subvencions a la contractació i creació d’empreses que estan en vigor però que el termini per a sol·licitar-les acaba en breu.

La primera d’aquestes subvencions són les ajudes “Elche Emplea” dirigides a comerços i empreses de nova creació. Aquestes entitats han hagut de ser creades de l’1 de juliol de 2016 al 30 de setembre de 2017. Els requisits són que les empreses hagen realitzat una inversió mínima de 3.000 euros i que almenys hagen creat un lloc de treball.

Juntament amb Ciutadans Elx s’han posat en marxa les ajudes “Elche Emplea”, amb l’objectiu d’afavorir l’ocupació de qualitat. Per a sol·licitar aquesta subvenció és necessari que el contracte s’haja realitzat entre el 19 d’abril de 2017 al 15 d’octubre d’aquest mateix any, data límit per a demanar l’ajuda.

Les empreses poden optar a la subvenció si realitzen un contracte temporal a jornada completa de mínim 6 mesos de durada o si passen un contracte de temporal a indefinit. “Esperem que gràcies a aquesta iniciatriva es creen 80 nous llocs de treball”, ha explicat Héctor Díez.

Les ajudes tindran una dotació de 2.000 euros i de 2.400 euros si el contractat és jove, parat de llarga durada, persona amb un 33% de discapacitat o dona víctima de violència de gènere.

Finalment, Héctor Díez ha esmentat la vuitena edició del Business Market que es desenvoluparà en el Centre de Congressos Ciutat d’Elx el pròxim 21 de novembre i en el qual es repartiran dos premis de 3.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre.

Vessant del riu

L’edil d’Ocupació ha aprofitat per a dir que dilluns pròxim es reprendran els tallers d’ocupació en el vessant del riu, en la zona que va des del Pont d’Altamira fins al Pont del Ferrocarril i en el qual s’estan realitzant noves rampes d’accés. “També s’està instal·lat la malla de reg per degoteig i es repoblarà la zona amb nou arbrat”, ha explicat Héctor Díez.