Carlos González: “Hem gaudit d’un Misteri sublim”

Carlos González: “Hem gaudit d’un Misteri sublim”

L’alcalde d’Elx reitera el compromís municipal amb “la nostra senya d’identitat” durant l’acte de reconeixement al cavaller portaestendard i a les personalitats electes en finalitzar la representació de La Festa

“Hem pogut gaudir d’un Misteri autènticament sublim”, va assenyalar de vesprada l’alcalde d’Elx, Carlos González, en finalitzar la representació de La Festa durant un acte de reconeixement al cavaller portaestendard, Luis López Hernández, i a les personalitats electes, María Isabel Fernández i Joaquín Castell, que van rebre com a present un vidre gravat amb la imatge de l’Araceli i la Mare de Déu de l’Assumpció.

El lliurament dels presents es va realitzar a la Casa de la Festa amb l’assistència, a més de l’alcalde, del president executiu del Patronat, Fernando García; el bisbe, Jesús Murgui; el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz; i representants de la corporació municipal, del Misteri i de l’Església, entre uns altres.

“Hui és un dia d’alegria i de satisfacció, hem tingut l’oportunitat de gaudir una vegada més del nostre Patrimoni de la Humanitat, d’aquesta joia que ens identifica a les il·licitanes i als il·licitans, que és el Misteri. Vull expressar el meu agraïment al cavaller portaestendard i a les personalitats electes, perquè heu fet el vostre paper a la perfecció, i al mestre de Capella amb tot el seu equip perquè heu fet un excel·lent treball que ha fructificat aquests dies i que ens ha permés gaudir d’un Misteri autènticament sublim”, va expressar l’alcalde il·licità.

“Gràcies pel vostre treball en nom de la corporació municipal.

Vull també expressar el compromís del govern municipal, el meu compromís com a alcalde, amb el Misteri, el nostre tresor cultural, del qual gaudim i ens sentim orgullosos de poder compartir-lo amb els valencians i amb la resta del món. Com a alcalde de la ciutat, vull manifestar novament el compromís municipal amb aquesta senya d’identitat que ens fa sentir-nos profundament orgullosos de ser il·licitans. Moltes gràcies a la família del Misteri, gràcies pel vostre treball”, hi va afegir González.

Tant el president executiu del Patronat com el bisbe van agrair en les seues intervencions tot el treball de la família del Misteri. Per la seua banda, el cavaller portaestendard i les personalitats electes van indicar que s’havien sentit profundament emocionats i van donar les gràcies amb emotives paraules.

Les representacions del Misteri van concloure a la vesprada amb La Festa, la segona part del drama sacrolíric Patrimoni de la Humanitat, en què es corona la Mare de Déu de l’Assumpció, patrona d’Elx. La basílica de Santa Maria es va omplir de gom a gom de públic, que no va deixar de llançar visques a la Mare de Déu i d’aplaudir intensament en els diferents moments de la representació.