L’Ajuntament d’Elx reforça la seguretat en mercats i zones de gran afluència de persones

L’Ajuntament d’Elx reforça la seguretat en mercats i zones de gran afluència de persones

Demà comença la instal·lació de testos als Arenals del Sol i també es protegirà amb elements fixos i més policies els mercats ambulants com els de les places de Madrid i Barcelona

 

José Pérez: “No hi ha dades que facen pensar que Elx puga ser objecte d’amenaça terrorista, però a la vista dels esdeveniments de Barcelona cal prendre mesures”

L’Ajuntament d’Elx reforçarà la seguretat en mercats ambulants com els de les places de Madrid i Barcelona, entre uns altres, així com en les places i zones on es registra gran afluència de persones, instal·lant testos i bol·lards i incrementant la presència policial, segons van comentar aquest matí en roda de premsa el regidor de Seguretat, José Pérez, i el tècnic d’Emergències, Jesús Andreu.

Aquestes mesures de seguretat s’han valorat durant una reunió celebrada aquest matí en l’Ajuntament en la qual han participat l’alcalde en funcions Antonio García; els regidors de Seguretat, José Pérez; Mercats, Carlos Sánchez; i Via Pública, Héctor Díez; el cap de bombers, José Soler; el coordinador d’Emergències, Jesús Andreu; i tècnics de Via Pública i de Parcs i Jardins.

“No existeix cap dada objectiva ni subjectiva que ens induïsca a pensar que Elx és objecte d’una amenaça terrorista, però a la vista dels esdeveniments produïts a Barcelona i tenint en compte que estem en alerta quatre ens veiem en l’obligació i la necessitat d’haver de prendre diferents mesures amb la finalitat de preservar i augmentar la seguretat en els carrers de la ciutat”, va assenyalar el regidor José Pérez.

L’Ajuntament també ha posat en marxa un estudi de les necessitats de seguretat en places, carrers i zones de concentració de persones però, tal com va explicar Pérez, ja s’estan adoptant mesures i demà començarà la instal·lació d’elements fixos de protecció als Arenals del Sol, entre d’altres, més d’un centenar de testos. També s’han protegit les calles Bisbe Tormo, Hospital i carrer Ample i s’estan estudiant mesures de seguretat per a les pròximes festes de l’Altet i la Marina.

Per a aquestes mesures de protecció s’utilitzen elements com testos grans i bol·lards que existeixen en els magatzems municipals, segons van explicar Pérez i Andreu.