Festes presenta la programació de Moros i Cristians

Festes presenta la programació de Moros i Cristians

L’associació festera celebrará el seu 40 aniversari amb una multitud d’activitats durant les Festes d’agost

Pepe Pérez, edil de Festes, i José María Vera, president de l’Associació festera de moros i cristians Elx, ha presentat la programació de l’entitat festera per a enguany, que és el seu 40 aniversari.

La programació donarà començament el dilluns 7 d’agost a les 20.30 hores amb la interpretació de la peça musical “Damarlo” en la Glorieta. A les 21.00 hores es realitzarà l’Entrada de Bandes, des de Pont dels Ortissos, Corredora, fins a Plaça de Baix.

A les 23.00 hores es durà a terme l’Entraeta, des de Marquès d’Asprella, Reina Victòria, Plaça de Baix, Corredora, carrer Ample, fins a plaça de la Mercé. En finalitzar, festa en cabiles.

El dimarts 8 d’agost a les 9.00 hores serà la Diana Oficial, des de la Plaça del Raval, carrer San Joan, Juan Ramón Jiménez, Alfons XII, Plaça de Baix, Mare de Déu dels Desemparats, Troneta, Salvador fins a l’església del Salvador, on donarà començament la missa dels difunts.

A les 23.30 hores es realitzarà l’Entrada Cristiana, des de Reina Victòria, Plaça de Baix, Corredora, fins a Pont dels Ortissos. En finalitzar la desfilada, en el Pati d’Armes del Palau de Altamira, tindrà lloc la recepció als festers dels pobles que integren la UNDEF,

El dimecres 9 d’agost a les 9.00 hores començarà l’Alardo des de Joan Carles I, Pont dels Ortissos, Capità Lagier, Eres de Santa Llúcia, carrer Portell de la Granyana, Plaça del Parc, Diagonal Palau i Palau d’Altamira.

A les 20.00 hores es realitzarà la desfilada infantil des d’Alfons XII, Plaça de Baix, Corredora, carrer Ample fins a Plaça del Congrés Eucarístic.

A les 22.00 hores serà l’Ambaixada del Moro, que es realitza al costat del Palau de Altamira. A continuació serà l’Ambaixada Cristiana, amb el lliurament de la ciutat al rei En Jaume I.

El dijous 10 d’agost a les 9.00 hores serà la Diana Lliure, des de cabiles i per diferents recorreguts.

A les 20.30 hores serà l’Entrada Mora, des de Reina Victòria, Plaça de Baix, Corredora, fins a Pont dels Ortissos.

El divendres 11 d’agost a les 9.00 hores serà la Diana Lliure, des de cabiles i per diferents recorreguts.

A les 10.30 hores es durà a terme l’esmorzar fester en el col·legi Ferrández Cruz. A les 13.00 hores serà la inauguració del Racó Fester en el Passeig de l’Estació. A les 19.00 hores, el bateig dels Neòfits en l’església de Sant Joan.

A les 19.30 hores serà l’acte de benedicció dels moros. I a les 19.45 hores es durà a terme l’Ofrena des de l’església de Sant Joan.