L’emamectina: el tractament més eficaç en la lluita contra el morrut roig

L’emamectina: el tractament més eficaç en la lluita contra el morrut roig

 

Medi Ambient tracta durant aquest estiu més de 60 palmeres amb aquesta eina, els resultats de la qual demostren que les plantes romanen almenys un any sense ser atacades per l’insecte

 

 

Antonio García, edil de Medi Ambient, ha visitat aquest matí els voltants del Pont d’Altamira, on s’ha realitzat una demostració de com s’utilitza l’emamectina, una de les eines més eficaces en la lluita contra el morrut roig, segons ha explicat García.

“L’emamectina és un insecticida que s’inocula en la palmera i està demostrat que és l’element més eficaç contra el morrut. Les palmeres en les quals s’ha posat han estat un any sense rebre l’atac del morrut”, ha explicat l’edil de Medi Ambient.

El procediment per a la implantació de l’insecticida consisteix a fer un orifici en diversos punts del tronc de la palmera i injectar-li el producte.

“Com és un producte que encara està en període d’investigació solament es pot utilitzar durant uns mesos a l’any, en aquest cas a l’estiu”, ha explicat Antonio García, que ha afegit que s’està incidint sobretot en palmeres importants i en les canàries, que són les més vulnerables al morrut. “El Parc Municipal i Sant Antoni són dos dels punts on més s’està posant l’emamectina”, ha explicat Antonio García.

Durant l’anterior legislatura del Partit Popular, el màxim que es van tractar van ser unes 10 palmeres. “Nosaltres, l’any passat, vam donar un salt tractant 38 palmeres i, enguany, ja estem en més de 60”, ha exposat l’edil de Medi Ambient, que ha afegit que l’únic inconvenient d’aquesta eina és el seu elevat cost, encara que és molt efectiva.

L’Ajuntament, segons ha explicat el propi García, utilitza un ampli ventall d’eines en la lluita contra el morrut. “Ací resideix l’èxit que estem aconseguint, ja que utilitzem tant insecticides com el fong, que és un tractament natural”, ha exposat l’edil de Medi Ambient.