Aparatosa eixida de via després de conducció temerària i positiu en estupefaents

Aparatosa eixida de via després de conducció temerària i positiu en estupefaents

En el coctxe hi havia un menor de nou anys, i es va comprovar posteriorment que, almenys, el conductor havia consumit estupefaents minuts abans de la fugida.

El dia 27 de novembre a les 23.50 hores, la unitat territorial assignada a tasques de prevenció en la zona Antonio Brotons Pastor va detectar com un vehicle, en adonar-se de la seua presència, va intentar eludir el seu punt. Davant aquesta situació, la patrulla va procedir a arribar-hi i donar l’alt immediatament, que el conductor va ignorar i va continuar accelerant.

Activats els sistemes acústics i lluminosos en reiterades ocasions, els agents van optar per radiar la seua posició i iniciar el setge del vehicle fins a aconseguir la seua detenció. Durant l’execució del preceptiu dispositiu, el conductor va infringir reiteradament les més elementals normes de trànsit, circulant a alta velocitat i no detenint-se davant cap senyal de trànsit, amb el consegüent risc per a la seua integritat física, la dels ocupants del turisme i la resta d’usuaris de la via.

A l’altura del camí del Bolo es va poder realitzar un improvisat tall que la patrulla, davant l’evident menyspreu davant la integritat dels agents i el risc de col·lisió, va alçar a fi d’evitar mals majors, prosseguint direcció Crevillent. No obstant això, una de les patrulles perseguidores va aconseguir arribar fins al conductor i posar-se a la seua altura. Va ser en aquest moment quan, fruit d’una maniobra evasiva fallida o de manera intencionada, va arremetre contra el vehicle policial i va ocasionar l’eixida de les dues unitats i la bolcada del seu propi turisme.

Afortunadament, les lesions patides per part de tots els implicats van ser lleus, baixant voluntàriament l’acompanyant i oposant resistència activa el conductor. Els agents, prudents durant la persecució en desconéixer la naturalesa de la fugida, van observar la presència d’un menor de nou anys a l’interior del vehicle, que va ser lliurat a la seua mare, després de comprovar el seu estat de salut en centre mèdic. Va indicar que s’havia anat amb aquestes persones a sopar fora de casa, alguna cosa relativament habitual, quedant informada del succeït.

Per la seua banda, el conductor va ser sotmés a una prova indiciària de consum d’estupefaents i va donar positiu, i es va quedar així a l’espera d’anàlisi de laboratori. No obstant això, durant les gestions es va reconéixer el consum de droga minuts abans de l’albirament. A això cal afegir una ordre d’allunyament mútua en vigor dels dos ocupants, motiu pel qual, juntament amb tot l’anteriorment exposat es procedeix a la detenció dels implicats i el seu trasllat a dependències policials.