L’ajuntament acosta la Vinguda de la Verge als il·licitans i il·licitanes

L’ajuntament acosta la Vinguda de la Verge als il·licitans i il·licitanes

L’alcalde i la regidora de Turisme reparteixen juntament amb Francesc Cantó exemplars del còmic “A la platja, il·licitans” en la plaça de Castella

L’alcalde, Carlos González, i la regidora de Turisme, Mireia Mollà, acompanyats per membres de la corporació i pels responsables de la Societat Vinguda de la Verge i el guardacostes Francesc Cantó (Paco Sanmartín) han repartit en la plaça de Castella exemplars del còmic “A la platja, Il·licitans”, realitzat pel jove estudiant de batxillerat, Óscar Hernández. Una iniciativa de Visitelche i la Societat Vinguda de la Verge amb la qual es pretén acostar les festes de la Vinguda de la Verge als més joves.

En total, Visitelche ha editat 10.000 exemplars que es repartiran en les oficines de turisme i entre els més xicotets en actes com el que ha tingut lloc en la zona nova d’Altabix.

Els xiquets han pogut gaudir de la presència de Francesc Cantó, qui ha visitat la plaça muntat en el seu cavall “Pedagogia”.

L’acte ha estat amenitzat per una colla de “dolçaina i tabalet” i una parella de gegants.

La història, amb el títol “A la platja, Il·licitans”, tracta d’acostar als més joves una celebració molt arrelada en el patrimoni cultural i festiu il·licità, les festes de la Vinguda de la Verge, la romeria, la carrera a cavall de Francesc Cantó i la processó de la Verge.

A més, uneix la troballa de l’arca amb la imatge de la Verge i el Consueta de la Festa, amb la representació del Misteri d’Elx (Patrimoni Mundial de la UNESCO) i les festes patronals d’agost.