L’Ajuntament inicia la redacció del Pla d’Ús i Gestió del Palmerar que espera concloure aquesta legislatura

L’Ajuntament inicia la redacció del Pla d’Ús i Gestió del Palmerar que espera concloure aquesta legislatura

 

 El regidor de Palmerar, Antonio García, anuncia que invitarà associacions i ciutadans a participar en l’elaboració d’aquest document

 

El regidor de Palmerar, Antonio García, ha donat compte hui de l’inici dels treballs de redacció del Pla d’Usos i Gestió del Palmerar. Un document que s’espera que estiga conclòs abans del final d’aquesta legislatura i que contribuirà a la preservació del Palmerar com a Patrimoni de la Humanitat.

Tal com ha assenyalat el regidor, “des del principi, per a aquest equip de govern, la preservació del Palmerar ha sigut una de les nostres prioritats. Per això, només arribar a l’Ajuntament ens vam posar a treballar en documents fonamentals: el Pla de lluita contra el morrut, que està donant molt bons resultats; la Llei del Palmerar, que està en tràmit i ja presentem l’esborrany; el Pla Especial del Palmerar, un document urbanístic fonamental que prompte serà presentat i en quart lloc; el Pla d’Ús i Gestió del Palmerar en el qual, des de hui, estem treballant”.

García ha recordat que aquest document és obligatori una vegada que el Palmerar està declarat Patrimoni de la Humanitat. Aquest pla l’exigeix la UNESCO per a conéixer com s’està gestionant el bé i quines actuacions es preveuen.

El regidor ha explicat que aquest matí s’ha celebrat una reunió amb tècnics de les àrees relacionades amb el Palmerar (Parcs i Jardins, Medi Ambient, Turisme, Cultura i Urbanisme) en els quals s’han creat tres grups de treball: un per a abordar allò relacionat estrictament amb la conservació del Palmerar; un altre sobre urbanisme i infraestructures i un tercer relacionat amb el vessant cultural i turístic del Palmerar.

“Al marge d’això, volem obrir aquest document a la participació ciutadana i per això s’organitzaran jornades per part de cadascun dels grups de treball i es convidarà a aquestes a col·lectius, partits polítics i ciutadans. En aquest sentit, podem anunciar que la primera jornada oberta, organitzada pel grup de Parcs i Jardins i Medi Ambient, tindrà lloc el 19 de desembre en el Centre de Congressos”, ha indicat Antonio García, que ha afegit que “aquestes jornades serviran per a recopilar les propostes que hi ha en la nostra societat i a partir d’ací, més la informació que ja tenim en l’Ajuntament, saber el rumb que seguirem”.