El Ministeri d’Educació premia l’Ajuntament d’Elx pel seu programa contra l’absentisme escolar

El Ministeri d’Educació premia l’Ajuntament d’Elx pel seu programa contra l’absentisme escolar

El guardó confirma que Elx és un referent en aquesta matèria, cosa que ha portat a altres municipis a copiar el seu programa de lluita contra l’absentisme.

La regidora d’Educació recorda que per a 2018 s’ha habilitat una partida pressupostària per a intensificar els treballs en aquest camp.

La regidora d’Educació, Patrícia Macià, ha donat compte hui del premi atorgat pel Ministeri d’Educació i per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies a l’Ajuntament d’Elx pel seu “valuós treball i compromís contra l’absentisme escolar”.

Al costat de Macià han estat les treballadores municipals Itziar Ruete i Manoli Gutiérrez que coordinen el Programa Municipal contra l’Assetjament Escolar que ha convertit Elx en un referent en la lluita contra l’absentisme, tant en Primària com en Secundària. Actualment, a Elx, l’absentisme escolar en Infantil i Primària està entorn del 2,48% i en Secundària entorn del 4,7%.

Tal com ha assenyalat la regidora, “és el merescut reconeixement a una iniciativa que es va posar en marxa en el nostre municipi el 1996 i que ha tingut tan bons resultats que ja són molts els municipis que s’han interessat per copiar aquest model”.

A més, Macià ha recordat que l’Ajuntament d’Elx, a través de la regidoria d’Educació, intensificarà les mesures per a combatre l’absentisme escolar el 2018. “Hem creat una partida específica per a emprendre noves accions de lluita contra l’absentisme i a més reforçarem les xarrades d’escoles de pares, ja que està sent un servei molt demandat per les famílies”.

Les xifres d’absentisme escolar a Elx corresponents al curs 2016-17 reflecteixen que Elx segueix sent un model exemplar en la lluita contra l’absentisme. Les xifres d’alumnes absentistes estan per la mitjana tant en Infantil i Primària com en Secundària.

Patrícia Macià ha felicitat totes les persones que formen part de la Comissió d’Absentisme i que treballen diàriament per a aconseguir que Elx continue sent un referent en aquest camp.