Actuació preventiva per la celebració d’una festa amb menors

Actuació preventiva per la celebració d’una festa amb menors
  • El treball és especialment intens en dates assenyalades com la Nit de cap d’any, però durant l’any hi ha diferents iniciatives.
  • Les gestions prèvies aquest mes van impedir la celebració d’una nova festa amb menors, els quals van arribar a vendre entrades pels instituts.

El passat dia 10 de febrer es pretenia realitzar una festa en un establiment públic, destinat a una altra activitat diferent de l’acolliment d’esdeveniments d’oci. La idea, promoguda per menors i dirigida a aquest públic, va arribar a repartir entrades per alguns instituts de la ciutat. Se celebraria en el Polígon Industrial de Carrús en un horari de 22.00 hores a 03.00 hores aprofitant unes instal·lacions familiars.

Després de conéixer aquesta iniciativa i del registre d’una denúncia ciutadana, la Unitat d’Establiments i Activitats va iniciar les comprovacions oportunes i va confirmar amb el negociat de l’Ajuntament que no existia autorització concreta. Es va contactar amb la titular de l’establiment, qui va corroborar que la seua filla volia efectuar una festa privada i que ,al costat d’una altra amiga, ho havien difós en xarxes socials. En ser advertida de la venda d’entrades, l’aforament previst i de la necessitat d’autorització, la titular va decidir actuar i paralitzar-la.

Podent incórrer en infracció a la normativa d’espectacles públics i activitats recreatives, l’actuació policial hauria comportat el cessament i la paralització de l’activitat en existir risc per a les persones. En aquest tipus de festes es manca del més mínim control sobre el consum d’alcohol o tabac per part dels menors, a més, no es compleixen les mesures bàsiques de seguretat. En aquesta tasca preventiva la col·laboració ciutadana és de gran importància, en ser el treball contrarellotge un problema per a evitar situacions de risc amb menors.