L’alcalde exigeix a Rajoy dates concretes per a inaugurar l’AVE, construir el tram final de la Ronda Sud i millorar els accessos a l’aeroport

L’alcalde exigeix a Rajoy dates concretes per a inaugurar l’AVE, construir el tram final de la Ronda Sud i millorar els accessos a l’aeroport

Carlos González també reclama al president del Govern el soterrament de les vies del tren en Altabix i la supressió del pas a nivell en Torrellano

El regidor il·licità demana solucions definitives al cànon del transvasament Tajo-Segura perquè “suposa un llast per a l’agricultura” i l’eliminació del “sostre de despesa

Rajoy acudeix a Elx per a un acte de partit amb xicotetes i mitges empreses

Amb motiu de la visita del president del Govern, Mariano Rajoy, a la ciutat per a un acte de partit amb xicotetes i mitges empreses, l’alcalde d’Elx, Carlos González, li exigeix que aprofite per a concretar dates d’execució d’infraestructures que són de gran importància, segons ha manifestat, per al bon desenvolupament empresarial de la ciutat.

“El que necessiten les empreses és un govern que invertisca en les autèntiques necessitats en infraestructures que tenen aquestes empreses, no solament en la ciutat sinó en la província”, ha manifestat González, qui ha afegit que es necessita un govern que no faça promeses vagues sinó que duga a terme infraestructures que estan pendents en el municipi “des de fa molt temps”.

L’alcalde ha exigit concreció sobre el segon tram de la Circumval·lació Sud. “El president no ha de limitar-se a fer un anunci vague, sinó que ha de posar termini per a la licitació del projecte i l’inici de les obres”, ha assenyalat Carlos González, qui ha afegit que el segon tram d’aquesta via és una necessitat del municipi i no ha d’estar sotmesa a cap condició.

Així mateix, González ha demanat també una data concreta sobre l’arribada de l’AVE a Elx. “Volem saber si es manté el compromís de l’arribada de l’alta velocitat abans de l’estiu. Van dir que l’inici de les proves començarien al març, estem a mitjan febrer i exigim informació”, ha assenyalat l’alcalde.

Un altre dels temes que ha tractat el primer regidor és la connexió de la línia de rodalia Alacant-Elx-Múrcia amb l’aeroport. “Rajoy va fer un compromís amb aquestes connexions però des d’Alacant. Per a la competitivitat de les nostres empreses és important la connexió amb Alacant, però també és important des d’Elx”, ha assenyalat González, qui ha afegit que vol s’estudie també la possibilitat d’una estació de rodalia a Elx Parc Empresarial.

Quant a la rodalia, l’alcalde considera fonamental la supressió del pas a nivell de Torrellano, una exigència no solament de millora urbanística sinó una qüestió fonamental des del punt de vista de la seguretat viària. “Són pocs ja els passos a nivell que queden en el nostre municipi i és molt perillós”, ha assenyalat Carlos González.

En seguretat també ha dit que “volem que es resolga la necessitat de prendre en consideració el soterrament de les vies del tren a l’eixida de la ciutat per l’est, en la via d’Altabix, on el tren torna a passar a nivell quan finalitza el túnel”.

Doble accés aeroport

Una altra de les exigències que ha exposat Carlos González és que el president del Govern es comprometa perquè definitivament es dupliquen els accessos a l’aeroport per la Nacional 338. “És l’únic aeroport de tretze milions de passatgers al que s’accedeix per una carretera d’un sol sentit. Fa anys que portem retards en aquests temes”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha afegit que vol que es responga no amb vagues paraules sinó amb el Butlletí Oficial de l’Estat.

Quant al ferrocarril, un altre dels punts en els quals ha incidit l’alcalde és que Rajoy establisca terminis concrets per a la connexió de l’AVE en l’estació “Dama d’Elx” amb el servei de Rodalies.

Solucions al cànon del transvasament

L’alcalde, Carlos González, ha aprofitat per a exigir també la derogació immediata i les solucions definitives al cànon del Transvasament Tajo Segura. “És una cosa sobre el que ens hem pronunciat, és injust, inassumible i un llast per a l’agricultura il·licitana. Demanem que s’elimine de forma immediata”, ha exposat González.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat que és necessari eliminar el “sostre de despesa” poder utilitzar el superàvit i fer inversions. “Exigim al govern que els municipis sanejats com el nostre, que tenim un deute molt baix, puguem utilitzar el nostre superàvit en assumptes necessaris per a la ciutat”, ha dit Carlos González.