L’Ajuntament actua sobre els principals encreuaments conflictius de la ciutat

L’Ajuntament actua sobre els principals encreuaments conflictius de la ciutat

El Consistori inverteix prop de 250.000 euros en punts perillosos que necessitaven actuacions per a regular el trànsit i pas de vianants

El regidor de Trànsit, Héctor Díez, ha informat sobre les actuacions que s’han fet i que es faran en els principals encreuaments conflictius de la ciutat.

“He de dir que durant la primera part de la legislatura s’ha fet un esforç important per tractar de donar solució a encreuaments conflictius en el nostre municipi i que requerien algun tipus d’actuació per facilitar el pas dels vianants o per evitar accidents dels vehicles”, ha explicat el regidor Trànsit.

En aquesta primera part de la legislatura, s’ha actuat en l’encreuament d’Antonio Brotons Pastor amb Pedro Moreno Sastre, instal·lant un semàfor. En aquest cas, dins del pressupost d’Aigües d’Elx, dins de les obres del col·lector de Carrús.

També s’ha actuat en l’encreuament de Victoria Kent amb José Javaloyes Orts, just davant del Poliesportiu de Carrús, on el pas de vianants no estava regulat per semàfors i dificultava l’accés sobretot a les instal·lacions esportives. En aquest cas s’ha fet amb el Presupost Participatiu.

Amb pressupost de la regidoria de Manteniment s’ha actuat en l’encreuament de l’avinguda d’Alacant amb el carrer Sabadell, que és un pas de vianants important per poder acurtar distàncies entre la rotonda de la Ciutat Esportiva i el següent encreuament semafòric que està més a baix.

Amb pressupost de la regidoria de Trànsit, s’ha actuat en dos punts més. En l’avinguda d’Alacant amb Hermanos López Santos, on s’ha instal·lat un semàfor que va entrar en funcionament ahir i que era important perquè permet que els vehicles puguen creuar els quatre carrils de l’avinguda d’Alacant amb total seguretat.

Finalment, actualment està en obres l’encreuament de Doctor Sapena amb Antonio Pascual Quiles, on també s’està instal·lant un semàfor, que en aquest cas ve recomanat per l’afluència que té aquesta zona i perquè són dos carrers que suporten un trànsit important.

“A aquestes cinc actuacions, amb pressupost de 2018 de la regidoria de Trànsit s’actuarà en Josep Joaquim Landerer amb Josefina Manresa i amb Jaime Gómez Orts; i en el carrer Almòrida amb el carrer Hospital”, ha assenyalat Héctor Díez.

En el primer cas es creua una avinguda de quatre carrils, amb una altra de quatre carrils, amb una altra més senzilla. “En la mesura que s’ha desenvolupat el barri d’Altabix, que suporta molt trànsit i que gaudeix de grans eixos comercials, considerem que és fonamental regular aquest encreuament”, ha assenyalat Héctor Díez.

En el cas del carrer Almòrida amb carrer Hospital, és una obra d’instal·lació d’un semàfor que “considerem important per donar seguretat a l’encreuament i perquè és un encreuament molt concorregut i en el qual es donen situacions de risc”.

El regidor de Trànsit ha explicat que tant les actuacions realitzades com les que es duran a terme tenen un cost de prop de 250.000 euros.