L’Ajuntament crea una nova ordenança del soroll per a conciliar el desenvolupament comercial i la protecció als veïns

L’Ajuntament crea una nova ordenança del soroll per  a conciliar el desenvolupament comercial i la protecció als veïns

S’ha incrementat la protecció acústica en l’exterior de les zones sanitàries, escolars, culturals i residencials, també en altres estades dels habitatges més enllà dels dormitoris

El regidor d’Obertures, Carlos Sánchez, ha anunciat que la nova ordenança de protecció acústica es presentarà en el ple del present mes de febrer que se celebra dilluns que ve.

Tal com ha assenyalat el regidor “aquest nou document busca permetre el desenvolupament comercial dels locals i alhora millorar la protecció als veïns”. A més, la nova ordenança pretén evitar els problemes de l’anterior amb articles que van arribar fins als tribunals.

“Hem fet una nova ordenança moderna i més actualitzada que intentem tirar avant amb el màxim consens de tots”, ha assenyalat Sánchez, qui ha afegit que “s’ha incrementat la protecció acústica en l’exterior de les zones sanitàries, escolars, culturals i residencials; també en altres estades dels habitatges més enllà dels dormitoris; vam crear una oficina de control del soroll (un espai web per al ciutadà); hem introduït novetats com a conseqüència de la moda del “reggaeton”, amb els seus continus matxaques, que han obligat a canviar a una determinada banda de freqüència amb la idea de tenir una major protecció”.

D’altra banda, quant als limitadors s’ha inclòs la corba de local i la connexió remota,que passa a ser una exigència per a tots els establiments (cosa que estan complint la pràctica totalitat dels locals i que permet acabar amb moltes queixes).

A més, la nova ordenança introdueix un article que protegeix les molèsties dels sorolls d’impacte. Una altra novetat és que s’inclouen mesuraments a l’interior i amb finestra oberta.