Los Punsetes, Wim Mertens, el Sevilla, música clàssica, performance huitanters i molt més a Elx Cultura

Los Punsetes, Wim Mertens, el Sevilla, música clàssica, performance huitanters i molt més a Elx Cultura

El públic infantil i adult podrà assistir a esdeveniments que s’estenen fins a les pedanies de la ciutat i que abasten des de la literatura fins a l’humor

 

Teatre en L’Escorxador i en els barris i pedanies, El Trobador, Café Quijano, Mertens i el Sevilla en el Gran Teatre, Los Punsetes a La Llotja, literatura, poesia, cicle de música clàssica i filmoteca protagonitzen l’agenda cultural d’Elx per a aquesta setmana que es completa amb tallers, teatre i cinema per al públic infantil i tres exposicions temporals.

Aquesta setmana, la filmoteca dels cinemes Odeon projecta la pel·lícula Nuestra Vida en la Borgoña des del dimecres 21 fins diumenge 25 de febrer en el seu horari de sempre (17.30, 20.00 i 22.30 h) i amb un preu de 3 euros. El film explica la vida de Jean que torna a la terra de la seua infància on es retroba amb la seua germana, i amb el seu germà. La pel·lícula tindrà, com tots els dijous, una sessió baby a les 17.30 hores on els pares i mares podran acudir amb els seus bebés i dues passades en versió original subtitulada al castellà aquest mateix dia a les 20.00 i 22.30 h.

A més, el divendres 23 de febrer, hi haurà sessió especial en versió original subtitulada de Two for the road amb el motiu del 50 aniversari de la pel·lícula protagonitzada per Audrey Hepburn i Albert Finney. Hi haurà dues passades (a les 18.00 i 20.30 h) i l’entrada serà gratuïta amb invitació, que es podrà arreplegar en l’Odeon abans de cada sessió.

En la sala cultural Les Clarisses, el dimecres 21 a les 19.00 h, Teresa Álvarez Olías presentarà el seu llibre Campo de amapolas, que narra la vida d’una dona en l’Espanya dels anys seixanta del segle passat després d’abandonar el camp per viure en la ciutat. En la novel·la el context social i polític és el teló de fons de la història en una Espanya contagiada del consumisme europeu que encara arrossega manques del tard franquisme.

També en Les Clarisses tindrà lloc el primer concert del Cicle de Música Clàssica el dijous 22 a les 20.00 h. Aquesta sèrie de concerts, que durarà fins a finals de juny, comença amb el Concert d’Hivern, un homenatge al bolero amb veu d’Oriana Quintero i Manuel Ramos al piano. L’esdeveniment serà d’entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala.

Aquest cicle no és l’únic que se celebra a Elx aquesta setmana, ja que la sala d’exposicions temporals del MACE celebrarà una jornada d’activitats paral·leles de la Moguda dels 80 el dijous 22 a partir de les 19.00 h, amb entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala. L’esdeveniment consistirà en un recital de poesia, la lectura del Manifest Muzak i la teatralització de textos de Pedro Almodóvar.

Per la seua banda, el Gran Teatre compta amb quatre espectacles aquesta setmana. En primer lloc, el dijous 22 a les 21.00 h es representa El Trobador en versió original en italià subtitulada en espanyol. Una espectacular òpera amb més de 100 artistes en directe, orquestra simfònica, cors i solistes, les entrades dels quals tenen un preu d’entre 28 i 38 euros, una oportunitat única d’iniciar-se en el món de l’òpera amb una de les obres més universals de Verdi. L’obra es desenvolupa en l’ambient ombrívol de l’Espanya del s. XV on té lloc l’amor entre Manrico i Leonora, entre els quals s’interposa el Comte de Luna. Tot sota la figura d’ Azucena, la gitana protagonista de l’obra que com a venjança per la mort de la seua mare, acusada en fals d’embruixar al fill del Comte de Luna rapta a Manrico, el segon fill del comte, per a cremar-ho viu. Per error, és el seu propi fill el que acaba en la foguera. Manrico és criat des de llavors com a fill d’Azucena

La programació del Gran Teatre continua el divendres amb el concert de Café Quijano a les 21.00 h. Les entrades de venda anticipada per a aquest esdeveniment estan esgotades, l’última oportunitat d’adquirir les reservades per a taquilla serà el mateix divendres a partir de les 10 del matí en la taquilla del teatre.

El dissabte 24 a les 20.30 h Wim Mertens, arribarà al Gran Teatre amb el seu piano i amb la seua trilogia de musi-*fiction Cran aux oeufs que qüestiona la connexió entre la música, la poesia i la veritat. La primera part, Charaktersketch, se situa en l’Europa i Brussel·les de l’any 2015 i en ella qüestiona el paper d’Occident com a portador de valors i poder culturals i econòmics. La segona part, What llaure we, locks, to do?, és el desé àlbum en solitari de Mertens per a piano sol i veu. Les figures centrals són el poeta Callimachus i la Reina Berenice II, de l’època daurada de l’Egipte Ptolemaico. Per a la tercera part, Dust of Truths, Wim Mertens fa al·lusió a la batalla naval d’Accio, que va ocórrer en Nicopolis (Preveza), Grècia en el 31 a. de C. Les entrades per a aquest imprescindible concert tenen un preu de 20 euros.

El Gran Teatre acaba la programació d’aquesta setmana amb l’actuació humorística del Sevilla, Frótamela, la història d’un geni, explicada per un geni de les històries el diumenge 25 a les 19.00 h. Un monòleg ple d’enginy, absurdes històries i impossibles jocs de paraules per al qual les entrades tenen un preu de 16,50 euros i es poden adquirir, igual que les entrades de tots els espectacles del teatre, en les taquilles i en Instanticket.

El teatre continua en L’Escorxador el divendres 23 i el dissabte 24 a les 21.00 h amb l’obra Camas y mesas (Una comèdia molt poc romàntica). En aquesta història dos matrimonis formen una curiosa família en el Manhattan actual, una família, que està molt lluny de ser perfecta. Entre llits i taules, els personatges s’enfronten al seu passat, lluiten per construir el seu futur, i es balancegen entre els amors quotidians, els platònics, els passionals…i fins als impossibles. Les entrades per a aquesta representació tenen un preu de 5 euros i estan a la venda en la taquilla del Gran Teatre, en Instanticket i en la taquilla de L’Escorxador mitja hora abans de cada obra.

Quant a la música, aquest dissabte 24 a les 21.30 h a La Llotja hi ha un buit per a l’indie amb el concert dels Punsetes i el seu nou disc Viva!, en el qual el grup manté la seua línia de música pop potent i lletres políticament incorrectes. Les entrades tenen un preu de 16,50 euros i estan a la venda en la taquilla del Gran Teatre, en instanticket i en la taquilla de La Llotja mitja hora abans del concert.

Pel que fa a la programació de barris i pedanies, aquesta setmana ve amb quatre representacions teatrals d’entrada gratuïta limitada a l’aforament de les sales. El divendres 23, en el Centre Social Polivalent de Carrús, En el bar del hospital a càrrec del grup de teatre de l’Altet a les 18.00 h. El dissabte 24 hi hauran altres tres obres, en el Centre social Victoria Kent de Carrús a les 18.00 h A doble Cara amb Ani Kukala, en el Centre Social de la Vallverda a les 20.30, La meua dóna és el fontaner d’Asprella Teatre i en el centre social plaça de Barcelona de Carrús a les 21.00 h Camerata de la Merced.

Respecte a les exposicions, aquesta serà l’última setmana que es podrà visitar en l’Ordre Tercera “PhotoClot“. D’altra banda, en la ciutat es poden seguir visitant aquesta setmana les altres dues mostres fotogràfiques temporals d’entrada gratuïta. En sala d’exposicions temporals del MACE “La moguda i els 80. Una efervescència musical” i en l’Antiga Llotja Medieval “Ulls d’un altre món”. Aquestes exposicions tenen un horari de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius.

El públic infantil, també podrà triar entre diferents plans que a més s’estendran en les pedanies d’Elx. Per a començar, les biblioteques de la ciutat segueixen amb els tallers “Inventant històries” per a jugar amb la nostra imaginació a partir d’unes imatges. Els tallers seran a les 18.30 h i requereixen una edat mínima de 6 anys i inscripció prèvia en la biblioteca on es realitza el taller que seran el dilluns 19 en la biblioteca Rafael Navarro (La Marina), el dimecres 21 en la biblioteca José Fuentes (Torrellano) i el divendres 23 en la biblioteca Pedro Salines (L’Altet).

Quant al teatre, a La Llotja el dilluns 19 i el dimarts 20 de febrer es representen Dinos/ Ner York-New Dehli/ The estafe machine i el dijous 22 i divendres 23 Els músics de Bremen en funcions concertades amb centres educatius.

Per la seua banda, la Sala Tramoia acull l’obra El viejo y el mar amb la companyia Titeres de María Parrato. L’obra es representarà de dimarts 20 a divendres 23 en funcions concertades amb centres educatius i el dissabte, 24 a les 18.00 h per al públic familiar amb un preu de 4 euros. La història de Hemingway explica com el mar és la naturalesa més salvatge, la més inesperada i menys controlable que té tresors i criatures que escapen al nostre coneixement. Una mà anciana sap com tirar-li un pols al mar. Una mà anciana i un peix espasa. El sedal subjecta i reté. És la preciosa dansa de la superació i la llibertat. Dansa de respecte infinit a la naturalesa.

La programació familiar conclou en els cinemes Odeon el dissabte 24 i el diumenge 25 amb la projecció de La isla de monstruos a les 17.30 i 20.00 h amb un preu de 3 euros. La pel·lícula explica com Lucas descobreix que no és humà després que de sorpresa es transforma en monstre enfront dels xiquets més populars de la seua escola.