Mes del Teatre i L’Orquestra Mondragón a Elx Cultura

Mes del Teatre i L’Orquestra Mondragón a Elx Cultura

L’Escorxador celebra aquest mes un cicle d’activitats dedicades al teatre i torna La Moguda Il·licitana a La Llotja amb L’Orquestra Mondragón

Tallers, representació i exposició en L’Escorxador per a començar amb el Mes del Teatre, tornen el cicle de literatura i el cicle de la Moguda, filmoteca, cinema en valencià i familiar en l’Odeon, l’OSCE en el Gran Teatre, teatre familiar a La Llotja, activitats en les biblioteques, Les Clarisses i en les pedanies i la inauguració de l’exposició “El Camp de Bram” en la setmana d’Elx Cultura.

El dilluns 26, a les 18.30 hores, en la Biblioteca Pedro Salinas (l’Altet) s’imparteix l’últim taller gratuït “Inventant històries”, dedicat al públic infantil a partir de 6 anys que haurà d’inscriure’s prèviament, ja que l’aforament és limitat. Per la seua banda, en la Biblioteca Pere Ibarra, el divendres 2 a les 19.30 h, Eva Gil Soriano presenta la seua novel·la Brujas.

Quant als cinemes Odeon, la filmoteca setmanal té bandera espanyola amb la pel·lícula La libreria d’Isabel Coixet, premiada com a millor pel·lícula en els Goya. La Libreria es projecta des del dimecres, 28 de febrer, fins al diumenge, 4 de març en el seu horari habitual. La pel·lícula tindrà, com tots els dijous, una sessió baby a les 17.30 hores on els pares i les mares podran acudir amb els seus bebés i dues passades en versió original subtitulada al castellà aquest mateix dia a les 20.00 i 22.30 h.

El mateix dijous dia 1, es projecta en valencià Julia ist a les 19.30 i 22.00 h amb entrada lliure. La pel·lícula explica el viatge a Berlín de Julia, una estudiant d’arquitectura de 21 anys que s’adona que no es coneix tan bé a si mateixa com pensava i que no té ni idea del que vol fer. També en valencià, es projecta el cinema familiar Operació Cacauet 2. Missió: Salvar el parc, el dissabte 3 i diumenge 4 de març, en l’horari de sempre.

També per al públic infantil, aquesta setmana es representa l’obra infantil Los cabritillos en funcions concertades amb centres educatius a La Llotja, on torna el Cicle Cultural La Moguda dels 80 amb el concert de l’Orquestra Mondragón, el dissabte 3 de març, a les 21.00 hores. L’Orquestra Mondragón és una de les formacions musicals pioneres en la fusió de la música i el teatre a Espanya amb l’excèntric cantant, Javier Gurruchaga i Popotxo Ayestarán, còmic que valent-se únicament de la mímica convertia cada cançó en un xicotet gag humorístic. Les entrades d’aquest concert es poden adquirir per 22 euros en Instanticket, les taquilles del Gran Teatre i a La Llotja abans de l’actuació.

Dins dels cicles culturals, torna a Elx el cicle literari La Dignitat de la paraula en el vestíbul del Gran Teatre amb la lectura comentada d’Olvido García Valdés, el dijous 1 de març, a les 20.00 h, amb entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala. El Gran Teatre acull a més el divendres 23 la Petita Serenata Nocturna de l’OSCE, a les 21 h. Les entrades es poden comprar en Instanticket i en les taquilles amb un preu de 14 a 18 euros.

Altres activitats culturals gratuïtes que es duen a terme aquesta setmana a Elx són la VIII Marató de Poesia i Microrelat “Les Clarisses” el divendres 2 de març, a les 18.00 h amb la temàtica Ausias March i La dona treballadora (la participació en aquest esdeveniment es realitza enviant un e-mail a maratoncalahorra@gmail.com) i en les pedanies, en el Centre Social d’Algorós, el dissabte, 3 de març, a les 21.30 h se celebra el concert d’Antonio Caballero.

I el plat fort de la setmana cultural il·licitana té lloc en l’Escorxador que celebra durant tot març el Mes del Teatre. Amb aquesta temàtica, el centre cultural explica el dissabte 3, a les 21.00 h, amb la representació de la maratón de Nueva York, l’obra més famosa del dramaturg italià Edoardo Erba, amb entrada lliure amb invitació que es repartirà una hora abans en la taquilla de l’Escorxador. L’obra posa en escena a dos actors, calçats amb unes esportives i disposats a passar-se una hora, literalment, corrent mentre reflexionen sobre per què corren i sobre la vida. Una comèdia dramàtica que corre sola des de fa quinze anys i un desafiament que vencen els dos protagonistes que també ho fan durant tot el que dura la peça. Interpretar i córrer. En La Maratón de Nueva York, els actors no solament s’enfronten a un públic i a l’escenari, sinó també a l’esforç físic, que és tot un handicap per a parlar, per la qual cosa l’espectacle és digne de veure.

El centre cultural també acull el cap de setmana dos tallers dins de la temàtica del mes. El primer, “Descobrint el teatre musical”, està dedicat al públic de 7 a 11 anys i s’impartirà tots els dissabtes a les 10.00 h. El segon taller, “Dramatúrgia i creació literària”, està dedicat a la creació de textos i s’imparteix el dissabte 3 i el diumenge 4. A més, el dissabte 3 a les 11.00 h també es duu a terme una nova edició del taller “Amb el meu papà, amb la meua mamà”, dedicat al teatre d’ombres amb bicicletes impossibles de A. Miró. El curs és gratuït amb aforament limitat, per a sol·licitar plaça cal enviar un e-mail des de les 8.00 hores del dilluns a arteparaelche@gmail.com.

L’Escorxador completa la setmana amb l’exposició “1985/2017: 32 anys titereando amb La Carreta” en la Sala Lanart. La mostra es podrà visitar des del 2 a l’11 de març, de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.30 hores, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores. Es tracta d’un recorregut per diferents tècniques de manipulació a través d’alguns dels personatges més significatius i diferents dels espectacles de la companyia creats per Manuela Montalvo Coronat i Francisco Manuel Pérez Guirado

A més d’aquesta exposició, l’1 de març s’inaugura en la sala de l’Ordre Tercera Franciscana “El camp de Bram”, que es podrà visitar fins al 29 d’abril. Es tracta de la col·lecció d’imatges d’Agustí Centelles, sobre l’experiència vital del mateix autor i de diferents milers d’exiliats espanyols reclosos en aquest camp de concentració francés a la conclusió de la Guerra Civil Espanyola.

D’altra banda, en la ciutat es poden seguir visitant aquesta setmana dues mostres fotogràfiques temporals d’entrada gratuïta. En Sala d’exposicions temporals del MACE “La moguda i els 80. Una efervescència musical” i en l’Antiga Llotja Medieval “Ulls d’un altre món”. Aquestes exposicions tenen un horari, de dimarts a diumenge, de 10.00 a 14.00 i de 15.00 a 18.00 hores i de 10.00 a 14.00 hores, els diumenges i festius.